ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0025
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 344 344 344
Enerji kJ 1440 1440 1440
Su g 13,05 13,05 13,05
Kül g 0,77 0,77 0,77
Protein g 8,66 8,66 8,66
Azot g 1,52 1,52 1,52
Yağ, toplam g 1,71 1,71 1,71
Karbonhidrat g 71,24 71,24 71,24
Lif, toplam diyet g 4,57 4,57 4,57
Nişasta g 69,90 69,90 69,90
Tuz mg 15 15 15
Demir, Fe mg 0,00 0,00 0,00
Fosfor, P mg 94 94 94
Kalsiyum, Ca mg 20 20 20
Magnezyum, Mg mg 33 33 33
Potasyum, K mg 205 205 205
Sodyum, Na mg 6 6 6
Çinko, Zn mg 0,01 0,01 0,01
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,412 0,412 0,412
Riboflavin mg 0,047 0,047 0,047
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,109 5,109 5,109
Niasin mg 2,426 2,426 2,426
B-6 vitamini, toplam mg 0,124 0,124 0,124
Folat, gıda µg 40 40 40
Triptofan mg 161 161 161
Treonin mg 160 160 160
Izolosin mg 225 225 225
Lösin mg 526 526 526
Lizin mg 226 226 226
Metiyonin mg 136 136 136
Sistin mg 115 115 115
Fenilalanin mg 415 415 415
Tirozin mg 244 244 244
Valin mg 269 269 269
Arjinin mg 224 224 224
Histidin mg 199 199 199
Alanin mg 252 252 252
Aspartik asit mg 309 309 309
Glutamik asit mg 2607 2607 2607
Glisin mg 279 279 279
Prolin mg 1047 1047 1047
Serin mg 371 371 371
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.