ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.01.0013
Bilimsel isim :
Triticale
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 341 339 344
Enerji kJ 1428 1417 1440
Su g 10,09 9,72 10,62
Kül g 1,38 1,35 1,43
Protein g 12,05 11,60 13,41
Azot g 2,07 1,99 2,30
Yağ, toplam g 1,98 1,76 2,16
Karbonhidrat g 63,13 62,15 64,11
Lif, toplam diyet g 11,38 10,74 12,57
Lif, suda çözünür g 0,90 0,55 1,25
Lif, suda çözünmeyen g 10,65 10,01 11,32
Nişasta g 62,93 59,47 66,43
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,08 0,00 0,49
Tuz mg 12 0 35
Demir, Fe mg 3,10 2,67 4,05
Fosfor, P mg 270 250 290
Kalsiyum, Ca mg 62 32 176
Magnezyum, Mg mg 120 108 145
Potasyum, K mg 432 401 507
Sodyum, Na mg 5 0 14
Çinko, Zn mg 3,33 1,70 5,90
Selenyum, Se µg 9,9 7,5 13,4
Tiamin mg 0,358 0,308 0,413
Riboflavin mg 0,259 0,219 0,307
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,428 4,200 4,693
Niasin mg 2,162 1,988 2,296
B-6 vitamini, toplam mg 0,259 0,236 0,304
Triptofan mg 136 114 157
Treonin mg 691 123 885
Izolosin mg 579 369 677
Lösin mg 1026 953 1156
Lizin mg 740 451 885
Metiyonin mg 247 224 301
Sistin mg 160 104 197
Fenilalanin mg 718 659 760
Tirozin mg 427 374 463
Valin mg 641 495 706
Arjinin mg 537 63 661
Histidin mg 226 91 276
Alanin mg 632 574 717
Aspartik asit mg 552 425 1013
Glutamik asit mg 1918 1360 4167
Glisin mg 629 567 753
Prolin mg 996 705 1279
Serin mg 406 348 544
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.