ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.01.0014
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 335 327 343
Enerji kJ 1402 1368 1436
Su g 10,40 10,18 10,88
Kül g 1,52 1,46 1,60
Protein g 11,30 10,20 12,59
Azot g 1,94 1,75 2,16
Yağ, toplam g 1,64 1,36 1,88
Karbonhidrat g 62,48 59,03 65,50
Lif, toplam diyet g 12,66 9,43 16,73
Lif, suda çözünür g 2,92 0,25 7,03
Lif, suda çözünmeyen g 9,75 9,00 10,41
Nişasta g 61,37 57,35 63,60
Sakaroz g 0,09 0,07 0,12
Glukoz g 0,39 0,06 0,81
Fruktoz g 0,07 0,07 0,07
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 17 10 34
Demir, Fe mg 4,16 3,17 6,81
Fosfor, P mg 268 261 287
Kalsiyum, Ca mg 45 25 54
Magnezyum, Mg mg 119 102 133
Potasyum, K mg 389 349 406
Sodyum, Na mg 7 4 14
Çinko, Zn mg 2,81 1,82 5,63
Selenyum, Se µg 4,9 1,5 7,6
Tiamin mg 0,461 0,411 0,513
Riboflavin mg 0,112 0,101 0,132
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 8,734 7,904 9,280
Niasin mg 5,673 5,525 5,861
B-6 vitamini, toplam mg 0,323 0,259 0,355
Folat, gıda µg 39 28 48
Triptofan mg 184 143 212
Treonin mg 283 42 543
Izolosin mg 415 273 513
Lösin mg 837 594 1005
Lizin mg 629 255 991
Metiyonin mg 236 210 284
Sistin mg 81 57 115
Fenilalanin mg 585 402 682
Tirozin mg 385 195 521
Valin mg 507 372 600
Arjinin mg 454 88 565
Histidin mg 241 140 278
Alanin mg 467 261 654
Aspartik asit mg 457 191 639
Glutamik asit mg 2205 1682 2797
Glisin mg 557 471 667
Prolin mg 1011 725 1609
Serin mg 460 294 543
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.