ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.01.0005
Bilimsel isim :
Secale cereale L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 324 320 326
Enerji kJ 1355 1340 1364
Su g 11,32 11,08 12,03
Kül g 1,87 1,81 1,93
Protein g 7,68 7,35 8,04
Azot g 1,32 1,26 1,38
Yağ, toplam g 1,54 1,28 1,77
Karbonhidrat g 61,99 61,08 63,15
Lif, toplam diyet g 15,59 14,93 16,23
Lif, suda çözünür g 2,66 2,15 3,27
Lif, suda çözünmeyen g 12,93 12,33 13,95
Nişasta g 58,34 53,14 61,71
Sakaroz g 0,13 0,10 0,16
Glukoz g 0,40 0,08 1,00
Fruktoz g 0,21 0,09 0,74
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,84 0,40 1,13
Tuz mg 16 7 25
Demir, Fe mg 5,94 4,79 8,12
Fosfor, P mg 251 221 278
Kalsiyum, Ca mg 42 36 48
Magnezyum, Mg mg 111 102 122
Potasyum, K mg 461 416 504
Sodyum, Na mg 7 3 10
Çinko, Zn mg 1,88 1,53 2,35
Selenyum, Se µg 3,8 0,0 6,8
Tiamin mg 0,294 0,262 0,325
Riboflavin mg 0,170 0,158 0,184
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 6,827 6,770 6,916
Niasin mg 4,451 4,211 4,583
B-6 vitamini, toplam mg 0,260 0,227 0,280
Folat, gıda µg 36 28 44
Triptofan mg 139 131 146
Treonin mg 154 109 195
Izolosin mg 222 163 278
Lösin mg 434 163 585
Lizin mg 509 451 569
Metiyonin mg 143 96 183
Sistin mg 97 82 110
Fenilalanin mg 343 247 441
Tirozin mg 186 133 237
Valin mg 294 194 387
Arjinin mg 231 193 248
Histidin mg 136 107 169
Alanin mg 311 214 404
Aspartik asit mg 459 280 599
Glutamik asit mg 1902 1307 2729
Glisin mg 318 251 386
Prolin mg 690 490 891
Serin mg 218 177 256
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.