ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
13.02.0003
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
4,74
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 490 490 490
Enerji kJ 2050 2050 2050
Su g 0,24 0,24 0,24
Kül g 2,13 2,13 2,13
Protein g 6,26 6,26 6,26
Azot g 1,32 1,32 1,32
Yağ, toplam g 33,81 33,81 33,81
Karbonhidrat g 12,62 12,62 12,62
Lif, toplam diyet g 2,87 2,87 2,87
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Aspartam g 0,02 0,02 0,02
Asesülfam-K g 0,04 0,04 0,04
Sodyum sakkarin g 0,02 0,02 0,02
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,467 1,467 1,467
Yağ asitleri, toplam doymuş g 20,980 20,980 20,980
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 10,140 10,140 10,140
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,151 1,151 1,151
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,094 0,094 0,094
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,081 0,081 0,081
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,048 0,048 0,048
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,120 0,120 0,120
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,149 0,149 0,149
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,549 0,549 0,549
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,058 0,058 0,058
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 8,611 8,611 8,611
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,091 0,091 0,091
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 10,786 10,786 10,786
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,314 0,314 0,314
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,055 0,055 0,055
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,026 0,026 0,026
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,068 0,068 0,068
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,120 0,120 0,120
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 9,929 9,929 9,929
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,023 0,023 0,023
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,038 1,038 1,038
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,068 0,068 0,068
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,045 0,045 0,045
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 88 88 88
Treonin mg 262 262 262
Izolosin mg 473 473 473
Lösin mg 795 795 795
Lizin mg 930 930 930
Metiyonin mg 133 133 133
Sistin mg 56 56 56
Tirozin mg 412 412 412
Valin mg 603 603 603
Arjinin mg 169 169 169
Histidin mg 262 262 262
Alanin mg 286 286 286
Aspartik asit mg 352 352 352
Glutamik asit mg 1225 1225 1225
Glisin mg 179 179 179
Prolin mg 716 716 716
Serin mg 437 437 437
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.