ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.01.0009
Bilimsel isim :
Sorghum vulgare L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 345 342 348
Enerji kJ 1443 1429 1454
Su g 10,11 9,73 10,72
Kül g 2,35 2,25 2,57
Protein g 10,29 8,38 11,19
Azot g 1,65 1,34 1,79
Yağ, toplam g 4,21 3,98 4,44
Karbonhidrat g 59,88 58,96 61,83
Lif, toplam diyet g 13,17 12,87 13,46
Lif, suda çözünür g 0,26 0,13 0,46
Lif, suda çözünmeyen g 12,91 12,41 13,27
Nişasta g 59,88 56,48 65,54
Sakaroz g 0,05 0,04 0,05
Glukoz g 0,06 0,05 0,07
Fruktoz g 0,06 0,05 0,06
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 10 3 15
Demir, Fe mg 11,82 10,06 13,66
Fosfor, P mg 268 240 321
Kalsiyum, Ca mg 23 11 31
Magnezyum, Mg mg 157 140 169
Potasyum, K mg 334 254 393
Sodyum, Na mg 4 1 6
Çinko, Zn mg 2,80 2,02 3,38
Selenyum, Se µg 4,7 1,8 7,7
Tiamin mg 0,375 0,320 0,440
Riboflavin mg 0,271 0,241 0,307
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,076 6,614 7,665
Niasin mg 4,862 4,525 5,769
B-6 vitamini, toplam mg 0,339 0,315 0,368
Folat, gıda µg 55 40 76
Triptofan mg 133 111 167
Treonin mg 208 166 249
Izolosin mg 289 253 347
Lösin mg 704 503 1173
Lizin mg 437 159 566
Metiyonin mg 156 96 199
Sistin mg 82 64 98
Fenilalanin mg 450 330 544
Tirozin mg 290 254 323
Valin mg 352 298 378
Arjinin mg 363 146 630
Histidin mg 213 149 304
Alanin mg 461 333 854
Aspartik asit mg 785 608 970
Glutamik asit mg 2759 1974 3183
Glisin mg 394 219 513
Prolin mg 796 327 1132
Serin mg 385 232 611
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.