ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0156
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 314 314 314
Enerji kJ 1312 1312 1312
Su g 10,30 10,30 10,30
Kül g 12,40 12,40 12,40
Protein g 16,38 16,38 16,38
Azot g 2,62 2,62 2,62
Yağ, toplam g 3,49 3,49 3,49
Karbonhidrat g 50,94 50,94 50,94
Lif, toplam diyet g 6,50 6,50 6,50
Lif, suda çözünür g 1,25 1,25 1,25
Lif, suda çözünmeyen g 5,25 5,25 5,25
Nişasta g 52,31 52,31 52,31
Tuz mg 10240 10240 10240
Demir, Fe mg 4,64 4,64 4,64
Fosfor, P mg 188 188 188
Kalsiyum, Ca mg 59 59 59
Magnezyum, Mg mg 48 48 48
Potasyum, K mg 529 529 529
Sodyum, Na mg 4096 4096 4096
Çinko, Zn mg 1,75 1,75 1,75
Selenyum, Se µg 6,4 6,4 6,4
Tiamin mg 0,660 0,660 0,660
Riboflavin mg 0,030 0,030 0,030
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,570 4,570 4,570
Niasin mg 2,120 2,120 2,120
E vitamini α-TE 1,65 1,65 1,65
E vitamini, IU IU 2,46 2,46 2,46
Alfa-tokoferol mg 1,65 1,65 1,65
Triptofan mg 147 147 147
Treonin mg 512 512 512
Izolosin mg 55 55 55
Lösin mg 1005 1005 1005
Lizin mg 638 638 638
Metiyonin mg 90 90 90
Fenilalanin mg 708 708 708
Tirozin mg 358 358 358
Valin mg 602 602 602
Arjinin mg 894 894 894
Histidin mg 327 327 327
Alanin mg 568 568 568
Aspartik asit mg 1416 1416 1416
Glutamik asit mg 3454 3454 3454
Glisin mg 551 551 551
Prolin mg 386 386 386
Serin mg 910 910 910
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.