ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
07.02.0007
Bilimsel isim :
Helianthus annuus
Yöresel isim :
Ayçiçeği, Gündöndü, Şems-i ahmer
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 637 637 637
Enerji kJ 2666 2666 2666
Su g 0,98 0,98 0,98
Kül g 3,53 3,53 3,53
Protein g 24,75 24,75 24,75
Azot g 4,67 4,67 4,67
Yağ, toplam g 52,02 52,02 52,02
Karbonhidrat g 16,24 16,24 16,24
Lif, toplam diyet g 2,48 2,48 2,48
Tuz mg 20 20 20
Demir, Fe mg 4,57 4,57 4,57
Fosfor, P mg 757 757 757
Kalsiyum, Ca mg 66 66 66
Magnezyum, Mg mg 295 295 295
Potasyum, K mg 746 746 746
Sodyum, Na mg 8 8 8
Çinko, Zn mg 8,11 8,11 8,11
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,118 0,118 0,118
Riboflavin mg 0,346 0,346 0,346
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 14,649 14,649 14,649
Niasin mg 8,874 8,874 8,874
B-6 vitamini, toplam mg 1,438 1,438 1,438
E vitamini α-TE 40,22 40,22 40,22
E vitamini, IU IU 59,93 59,93 59,93
Alfa-tokoferol mg 40,22 40,22 40,22
Triptofan mg 347 347 347
Treonin mg 1010 1010 1010
Izolosin mg 912 912 912
Lösin mg 1555 1555 1555
Lizin mg 949 949 949
Metiyonin mg 379 379 379
Sistin mg 191 191 191
Fenilalanin mg 1249 1249 1249
Tirozin mg 739 739 739
Valin mg 1081 1081 1081
Arjinin mg 1119 1119 1119
Histidin mg 922 922 922
Alanin mg 1187 1187 1187
Aspartik asit mg 2061 2061 2061
Glutamik asit mg 5733 5733 5733
Glisin mg 1462 1462 1462
Prolin mg 1332 1332 1332
Serin mg 1386 1386 1386
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.