ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
13.02.0002
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
4,74
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 552 552 552
Enerji kJ 2308 2308 2308
Su g 0,18 0,18 0,18
Kül g 2,19 2,19 2,19
Protein g 7,02 7,02 7,02
Azot g 1,48 1,48 1,48
Yağ, toplam g 33,81 33,81 33,81
Karbonhidrat g 52,85 52,85 52,85
Lif, toplam diyet g 3,95 3,95 3,95
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 35,61 35,61 35,61
Laktoz g 12,47 12,47 12,47
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,855 1,855 1,855
Yağ asitleri, toplam doymuş g 20,169 20,169 20,169
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 10,925 10,925 10,925
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,105 1,105 1,105
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,097 0,097 0,097
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,084 0,084 0,084
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,058 0,058 0,058
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,139 0,139 0,139
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,171 0,171 0,171
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,588 0,588 0,588
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,061 0,061 0,061
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 8,420 8,420 8,420
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,087 0,087 0,087
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 10,085 10,085 10,085
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,301 0,301 0,301
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,052 0,052 0,052
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,026 0,026 0,026
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,071 0,071 0,071
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,129 0,129 0,129
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 10,660 10,660 10,660
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,023 0,023 0,023
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,042 0,042 0,042
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,105 1,105 1,105
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 111 111 111
Treonin mg 358 358 358
Izolosin mg 542 542 542
Lösin mg 882 882 882
Lizin mg 983 983 983
Metiyonin mg 164 164 164
Sistin mg 45 45 45
Fenilalanin mg 545 545 545
Tirozin mg 333 333 333
Valin mg 695 695 695
Arjinin mg 157 157 157
Histidin mg 321 321 321
Alanin mg 333 333 333
Aspartik asit mg 457 457 457
Glutamik asit mg 1641 1641 1641
Glisin mg 227 227 227
Prolin mg 743 743 743
Serin mg 511 511 511
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.