ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0023
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 390 390 390
Enerji kJ 1632 1632 1632
Su g 5,12 5,12 5,12
Kül g 1,73 1,73 1,73
Protein g 10,21 10,21 10,21
Azot g 1,79 1,79 1,79
Yağ, toplam g 4,79 4,79 4,79
Karbonhidrat g 74,94 74,94 74,94
Lif, toplam diyet g 3,20 3,20 3,20
Lif, suda çözünür g 0,32 0,32 0,32
Lif, suda çözünmeyen g 2,88 2,88 2,88
Nişasta g 69,66 69,66 69,66
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,67 0,67 0,67
Fruktoz g 1,68 1,68 1,68
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 2,68 2,68 2,68
Tuz mg 1275 1275 1275
Demir, Fe mg 1,52 1,52 1,52
Fosfor, P mg 145 145 145
Kalsiyum, Ca mg 126 126 126
Magnezyum, Mg mg 34 34 34
Potasyum, K mg 173 173 173
Sodyum, Na mg 510 510 510
Çinko, Zn mg 0,97 0,97 0,97
Selenyum, Se µg 11,7 11,7 11,7
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,483 1,483 1,483
E vitamini α-TE 1,27 1,27 1,27
E vitamini, IU IU 1,89 1,89 1,89
Alfa-tokoferol mg 1,27 1,27 1,27
Triptofan mg 89 89 89
Treonin mg 348 348 348
Izolosin mg 355 355 355
Lösin mg 716 716 716
Lizin mg 187 187 187
Metiyonin mg 232 232 232
Sistin mg 118 118 118
Fenilalanin mg 485 485 485
Tirozin mg 288 288 288
Valin mg 413 413 413
Arjinin mg 75 75 75
Histidin mg 133 133 133
Alanin mg 328 328 328
Aspartik asit mg 276 276 276
Glutamik asit mg 2913 2913 2913
Glisin mg 495 495 495
Prolin mg 1239 1239 1239
Serin mg 338 338 338
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.