ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0155
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 318 318 318
Enerji kJ 1332 1332 1332
Su g 10,80 10,80 10,80
Kül g 13,02 13,02 13,02
Protein g 12,00 12,00 12,00
Azot g 1,92 1,92 1,92
Yağ, toplam g 4,76 4,76 4,76
Karbonhidrat g 54,32 54,32 54,32
Lif, toplam diyet g 5,10 5,10 5,10
Lif, suda çözünür g 1,00 1,00 1,00
Lif, suda çözünmeyen g 4,10 4,10 4,10
Nişasta g 50,08 50,08 50,08
Tuz mg 11173 11173 11173
Demir, Fe mg 4,77 4,77 4,77
Fosfor, P mg 156 156 156
Kalsiyum, Ca mg 114 114 114
Magnezyum, Mg mg 64 64 64
Potasyum, K mg 474 474 474
Sodyum, Na mg 4469 4469 4469
Çinko, Zn mg 1,21 1,21 1,21
Selenyum, Se µg 10,0 10,0 10,0
Tiamin mg 0,450 0,450 0,450
Riboflavin mg 0,060 0,060 0,060
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 3,067 3,067 3,067
Niasin mg 1,850 1,850 1,850
B-6 vitamini, toplam mg 0,660 0,660 0,660
E vitamini α-TE 0,71 0,71 0,71
E vitamini, IU IU 1,06 1,06 1,06
Alfa-tokoferol mg 0,71 0,71 0,71
Triptofan mg 73 73 73
Treonin mg 368 368 368
Izolosin mg 410 410 410
Lösin mg 729 729 729
Lizin mg 455 455 455
Metiyonin mg 105 105 105
Fenilalanin mg 511 511 511
Tirozin mg 187 187 187
Valin mg 475 475 475
Arjinin mg 600 600 600
Histidin mg 232 232 232
Alanin mg 416 416 416
Aspartik asit mg 958 958 958
Glutamik asit mg 2882 2882 2882
Glisin mg 396 396 396
Prolin mg 423 423 423
Serin mg 618 618 618
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.