ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0056
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 317 317 317
Enerji kJ 1326 1326 1326
Su g 14,82 14,82 14,82
Kül g 6,68 6,68 6,68
Protein g 14,38 14,38 14,38
Azot g 2,30 2,30 2,30
Yağ, toplam g 3,06 3,06 3,06
Karbonhidrat g 54,92 54,92 54,92
Lif, toplam diyet g 6,15 6,15 6,15
Nişasta g 55,70 55,70 55,70
Tuz mg 5238 5238 5238
Demir, Fe mg 6,08 6,08 6,08
Fosfor, P mg 359 359 359
Kalsiyum, Ca mg 90 90 90
Magnezyum, Mg mg 144 144 144
Potasyum, K mg 583 583 583
Sodyum, Na mg 2095 2095 2095
Çinko, Zn mg 1,83 1,83 1,83
Selenyum, Se µg 6,1 6,1 6,1
Tiamin mg 0,320 0,320 0,320
Riboflavin mg 0,132 0,132 0,132
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,335 4,335 4,335
Niasin mg 1,328 1,328 1,328
B-6 vitamini, toplam mg 0,102 0,102 0,102
E vitamini α-TE 21,80 21,80 21,80
E vitamini, IU IU 32,49 32,49 32,49
Alfa-tokoferol mg 21,80 21,80 21,80
Triptofan mg 180 180 180
Treonin mg 827 827 827
Izolosin mg 560 560 560
Lösin mg 1218 1218 1218
Lizin mg 2002 2002 2002
Metiyonin mg 552 552 552
Sistin mg 209 209 209
Fenilalanin mg 576 576 576
Tirozin mg 466 466 466
Valin mg 472 472 472
Arjinin mg 530 530 530
Histidin mg 735 735 735
Alanin mg 927 927 927
Aspartik asit mg 777 777 777
Glutamik asit mg 1655 1655 1655
Glisin mg 981 981 981
Prolin mg 794 794 794
Serin mg 848 848 848
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.