ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0071
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 343 343 343
Enerji kJ 1434 1434 1434
Su g 11,66 11,66 11,66
Kül g 3,96 3,96 3,96
Protein g 12,56 12,56 12,56
Azot g 2,01 2,01 2,01
Yağ, toplam g 2,59 2,59 2,59
Karbonhidrat g 65,38 65,38 65,38
Lif, toplam diyet g 3,85 3,85 3,85
Nişasta g 63,70 63,70 63,70
Tuz mg 2863 2863 2863
Demir, Fe mg 2,94 2,94 2,94
Fosfor, P mg 198 198 198
Kalsiyum, Ca mg 42 42 42
Magnezyum, Mg mg 80 80 80
Potasyum, K mg 495 495 495
Sodyum, Na mg 1145 1145 1145
Çinko, Zn mg 0,91 0,91 0,91
Selenyum, Se µg 0,9 0,9 0,9
Tiamin mg 0,326 0,326 0,326
Riboflavin mg 0,146 0,146 0,146
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,390 4,390 4,390
Niasin mg 1,329 1,329 1,329
B-6 vitamini, toplam mg 0,121 0,121 0,121
E vitamini α-TE 28,43 28,43 28,43
E vitamini, IU IU 42,36 42,36 42,36
Alfa-tokoferol mg 28,43 28,43 28,43
Triptofan mg 184 184 184
Treonin mg 592 592 592
Izolosin mg 411 411 411
Lösin mg 908 908 908
Lizin mg 1526 1526 1526
Metiyonin mg 363 363 363
Sistin mg 185 185 185
Fenilalanin mg 422 422 422
Tirozin mg 327 327 327
Valin mg 358 358 358
Arjinin mg 428 428 428
Histidin mg 367 367 367
Alanin mg 695 695 695
Aspartik asit mg 767 767 767
Glutamik asit mg 1464 1464 1464
Glisin mg 832 832 832
Prolin mg 643 643 643
Serin mg 611 611 611
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.