ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
13.02.0021
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 248 248 248
Enerji kJ 1036 1036 1036
Su g 37,34 37,34 37,34
Kül g 0,61 0,61 0,61
Protein g 9,41 9,41 9,41
Azot g 1,65 1,65 1,65
Yağ, toplam g 2,86 2,86 2,86
Karbonhidrat g 42,38 42,38 42,38
Lif, toplam diyet g 7,41 7,41 7,41
Lif, suda çözünür g 0,51 0,51 0,51
Lif, suda çözünmeyen g 6,90 6,90 6,90
Nişasta g 35,40 35,40 35,40
Tuz mg 384 384 384
Demir, Fe mg 2,05 2,05 2,05
Fosfor, P mg 119 119 119
Kalsiyum, Ca mg 303 303 303
Magnezyum, Mg mg 60 60 60
Potasyum, K mg 209 209 209
Sodyum, Na mg 154 154 154
Çinko, Zn mg 0,98 0,98 0,98
Selenyum, Se µg 3,7 3,7 3,7
Tiamin mg 0,186 0,186 0,186
Riboflavin mg 0,081 0,081 0,081
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 6,931 6,931 6,931
Niasin mg 5,495 5,495 5,495
B-6 vitamini, toplam mg 0,050 0,050 0,050
E vitamini α-TE 0,17 0,17 0,17
E vitamini, IU IU 0,26 0,26 0,26
Alfa-tokoferol mg 0,17 0,17 0,17
Triptofan mg 86 86 86
Treonin mg 190 190 190
Izolosin mg 381 381 381
Lösin mg 721 721 721
Lizin mg 379 379 379
Metiyonin mg 209 209 209
Sistin mg 136 136 136
Fenilalanin mg 456 456 456
Tirozin mg 289 289 289
Valin mg 417 417 417
Arjinin mg 239 239 239
Histidin mg 195 195 195
Alanin mg 322 322 322
Aspartik asit mg 304 304 304
Glutamik asit mg 2554 2554 2554
Glisin mg 390 390 390
Prolin mg 1111 1111 1111
Serin mg 336 336 336
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.