ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
07.02.0002
Bilimsel isim :
Lens culinaris L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 299 299 299
Enerji kJ 1250 1250 1250
Su g 10,96 10,96 10,96
Kül g 2,51 2,51 2,51
Protein g 23,00 23,00 23,00
Azot g 3,68 3,68 3,68
Yağ, toplam g 0,92 0,92 0,92
Karbonhidrat g 36,62 36,62 36,62
Lif, toplam diyet g 25,99 25,99 25,99
Nişasta g 32,95 32,95 32,95
Sakaroz g 1,37 1,37 1,37
Glukoz g 0,34 0,34 0,34
Fruktoz g 0,37 0,37 0,37
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 32 32 32
Demir, Fe mg 7,77 7,77 7,77
Fosfor, P mg 415 415 415
Kalsiyum, Ca mg 64 64 64
Magnezyum, Mg mg 118 118 118
Potasyum, K mg 967 967 967
Sodyum, Na mg 13 13 13
Çinko, Zn mg 2,69 2,69 2,69
Selenyum, Se µg 102,0 102,0 102,0
Tiamin mg 0,159 0,159 0,159
Riboflavin mg 0,148 0,148 0,148
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,785 7,785 7,785
Niasin mg 4,613 4,613 4,613
B-6 vitamini, toplam mg 0,229 0,229 0,229
Folat, gıda µg 286 286 286
E vitamini α-TE 0,54 0,54 0,54
E vitamini, IU IU 0,80 0,80 0,80
Alfa-tokoferol mg 0,54 0,54 0,54
Triptofan mg 190 190 190
Treonin mg 840 840 840
Izolosin mg 1172 1172 1172
Lösin mg 1769 1769 1769
Lizin mg 2905 2905 2905
Metiyonin mg 368 368 368
Sistin mg 304 304 304
Fenilalanin mg 1396 1396 1396
Tirozin mg 823 823 823
Valin mg 1284 1284 1284
Arjinin mg 1148 1148 1148
Histidin mg 645 645 645
Alanin mg 1041 1041 1041
Aspartik asit mg 1556 1556 1556
Glutamik asit mg 3377 3377 3377
Glisin mg 1014 1014 1014
Prolin mg 1009 1009 1009
Serin mg 1162 1162 1162
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.