ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
13.02.0024
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 45 45 45
Enerji kJ 188 188 188
Su g 90,12 90,12 90,12
Kül g 0,70 0,70 0,70
Protein g 2,55 2,55 2,55
Azot g 0,40 0,40 0,40
Yağ, toplam g 1,62 1,62 1,62
Karbonhidrat g 5,01 5,01 5,01
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,20 0,20 0,20
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 114 114 114
Demir, Fe mg 0,02 0,02 0,02
Fosfor, P mg 96 96 96
Kalsiyum, Ca mg 105 105 105
Magnezyum, Mg mg 10 10 10
Potasyum, K mg 197 197 197
Sodyum, Na mg 45 45 45
Çinko, Zn mg 0,35 0,35 0,35
Selenyum, Se µg 1,3 1,3 1,3
C vitamini mg 3,0 3,0 3,0
L-askorbik asit mg 3,0 3,0 3,0
Tiamin mg 0,040 0,040 0,040
Riboflavin mg 0,152 0,152 0,152
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,730 0,730 0,730
Niasin mg 0,066 0,066 0,066
B-6 vitamini, toplam mg 0,072 0,072 0,072
Folat, gıda µg 8 8 8
E vitamini α-TE 0,14 0,14 0,14
E vitamini, IU IU 0,21 0,21 0,21
Alfa-tokoferol mg 0,14 0,14 0,14
Triptofan mg 40 40 40
Treonin mg 82 82 82
Izolosin mg 100 100 100
Lösin mg 215 215 215
Lizin mg 322 322 322
Metiyonin mg 21 21 21
Sistin mg 55 55 55
Fenilalanin mg 111 111 111
Tirozin mg 107 107 107
Valin mg 109 109 109
Arjinin mg 33 33 33
Histidin mg 64 64 64
Alanin mg 95 95 95
Aspartik asit mg 193 193 193
Glutamik asit mg 472 472 472
Glisin mg 48 48 48
Prolin mg 277 277 277
Serin mg 120 120 120
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.