ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0113
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 187 187 187
Enerji kJ 784 784 784
Su g 56,05 56,05 56,05
Kül g 1,01 1,01 1,01
Protein g 3,96 3,96 3,96
Azot g 0,62 0,62 0,62
Yağ, toplam g 3,14 3,14 3,14
Karbonhidrat g 35,84 35,84 35,84
Sakaroz g 18,55 18,55 18,55
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 6,85 6,85 6,85
Maltoz g 2,51 2,51 2,51
Tiamin mg 0,036 0,036 0,036
Riboflavin mg 0,130 0,130 0,130
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,686 0,686 0,686
Niasin mg 0,088 0,088 0,088
B-6 vitamini, toplam mg 0,096 0,096 0,096
B-12 vitamini µg 0,51 0,51 0,51
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,979 1,979 1,979
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,892 0,892 0,892
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,096 0,096 0,096
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,075 0,075 0,075
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,078 0,078 0,078
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,043 0,043 0,043
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,093 0,093 0,093
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,285 0,285 0,285
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,483 0,483 0,483
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,733 0,733 0,733
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,182 0,182 0,182
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,079 0,079 0,079
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,807 0,807 0,807
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,088 0,088 0,088
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 36 36 36
Treonin mg 134 134 134
Izolosin mg 221 221 221
Lösin mg 413 413 413
Lizin mg 431 431 431
Metiyonin mg 125 125 125
Sistin mg 73 73 73
Fenilalanin mg 182 182 182
Tirozin mg 168 168 168
Valin mg 260 260 260
Arjinin mg 73 73 73
Histidin mg 93 93 93
Alanin mg 145 145 145
Aspartik asit mg 119 119 119
Glutamik asit mg 550 550 550
Glisin mg 94 94 94
Prolin mg 463 463 463
Serin mg 169 169 169
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.