ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
VITB12
Birim:
µg - Mikrogram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
136 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 133,52 µg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 25,19 µg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 10,95 µg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 7,61 µg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 7,60 µg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 7,52 µg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 7,39 µg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 7,35 µg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 6,89 µg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 5,51 µg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 5,48 µg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 4,97 µg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 4,83 µg
Palamut » Balık ve su ürünleri 4,21 µg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 4,01 µg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 3,92 µg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 3,74 µg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 3,65 µg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 3,54 µg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 3,54 µg
Zargana » Balık ve su ürünleri 3,44 µg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 2,96 µg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 2,91 µg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 2,79 µg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 2,73 µg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 2,67 µg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 2,62 µg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 2,58 µg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 2,58 µg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 2,56 µg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 2,54 µg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 2,51 µg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 2,42 µg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 2,26 µg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 2,24 µg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 2,24 µg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 2,23 µg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 2,23 µg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 2,20 µg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 2,17 µg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 2,16 µg
Berlam » Balık ve su ürünleri 2,16 µg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 2,16 µg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 2,13 µg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 2,13 µg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 2,11 µg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 2,10 µg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 2,09 µg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 2,09 µg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 2,06 µg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1,97 µg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1,93 µg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1,88 µg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 1,76 µg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 1,76 µg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 1,74 µg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 1,72 µg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 1,70 µg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 1,70 µg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 1,68 µg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 1,67 µg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 1,64 µg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1,62 µg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 1,59 µg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1,58 µg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1,57 µg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1,56 µg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 1,55 µg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1,46 µg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 1,38 µg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 1,36 µg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 1,31 µg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 1,29 µg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1,28 µg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 1,22 µg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 1,13 µg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 1,13 µg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 1,09 µg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 1,09 µg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1,03 µg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 1,02 µg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 1,01 µg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 0,98 µg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,98 µg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 0,98 µg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 0,98 µg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 0,93 µg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,91 µg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,90 µg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,89 µg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 0,88 µg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 0,88 µg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 0,85 µg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 0,85 µg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 0,84 µg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 0,72 µg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 0,71 µg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 0,71 µg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 0,69 µg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,69 µg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 0,65 µg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 0,62 µg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 0,62 µg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 0,61 µg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 0,57 µg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 0,54 µg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 0,54 µg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 0,53 µg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,52 µg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 0,51 µg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 0,51 µg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,48 µg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,47 µg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 0,44 µg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 0,44 µg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 0,43 µg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 0,42 µg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 0,42 µg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,42 µg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 0,41 µg
Kaymak, pastörize (süt yağı ≥ % 60) » Süt ve süt ürünleri 0,41 µg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 0,41 µg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,40 µg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 0,40 µg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 0,38 µg
Tereyağı, kahvaltılık, pastörize (süt yağı ≥ % 82) » Süt ve süt ürünleri 0,22 µg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 0,22 µg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,19 µg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 0,17 µg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,16 µg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 0,16 µg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 0,16 µg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 0,15 µg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,14 µg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 0,13 µg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 0,08 µg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.