ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0042
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Langual Code
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 410 410 410
Enerji kJ 1715 1715 1715
Su g 18,10 18,10 18,10
Kül g 1,59 1,59 1,59
Protein g 5,47 5,47 5,47
Azot g 0,96 0,96 0,96
Yağ, toplam g 18,10 18,10 18,10
Karbonhidrat g 55,84 55,84 55,84
Lif, toplam diyet g 0,90 0,90 0,90
Lif, suda çözünür g 0,40 0,40 0,40
Lif, suda çözünmeyen g 0,50 0,50 0,50
Tuz mg 878 878 878
Demir, Fe mg 2,13 2,13 2,13
Fosfor, P mg 108 108 108
Kalsiyum, Ca mg 26 26 26
Magnezyum, Mg mg 26 26 26
Potasyum, K mg 206 206 206
Sodyum, Na mg 351 351 351
Çinko, Zn mg 0,61 0,61 0,61
Tiamin mg 0,040 0,040 0,040
Riboflavin mg 0,040 0,040 0,040
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,020 1,020 1,020
Niasin mg 0,170 0,170 0,170
Yağ asitleri, toplam doymuş g 5,838 5,838 5,838
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,666 5,666 5,666
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,529 1,529 1,529
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,039 0,039 0,039
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,111 0,111 0,111
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,741 4,741 4,741
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,016 0,016 0,016
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,876 0,876 0,876
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,054 0,054 0,054
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,037 0,037 0,037
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,604 5,604 5,604
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,025 0,025 0,025
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,458 1,458 1,458
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,071 0,071 0,071
Triptofan mg 51 51 51
Treonin mg 171 171 171
Izolosin mg 189 189 189
Lösin mg 334 334 334
Lizin mg 110 110 110
Metiyonin mg 111 111 111
Fenilalanin mg 236 236 236
Tirozin mg 85 85 85
Valin mg 238 238 238
Arjinin mg 161 161 161
Histidin mg 94 94 94
Alanin mg 198 198 198
Aspartik asit mg 345 345 345
Glutamik asit mg 1099 1099 1099
Glisin mg 169 169 169
Prolin mg 187 187 187
Serin mg 348 348 348
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.