ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0118
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 176 176 176
Enerji kJ 736 736 736
Su g 59,13 59,13 59,13
Kül g 0,97 0,97 0,97
Protein g 4,85 4,85 4,85
Azot g 0,76 0,76 0,76
Yağ, toplam g 3,26 3,26 3,26
Karbonhidrat g 31,79 31,79 31,79
Tiamin mg 0,066 0,066 0,066
Riboflavin mg 0,231 0,231 0,231
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,424 0,424 0,424
Niasin mg 0,121 0,121 0,121
B-6 vitamini, toplam mg 0,034 0,034 0,034
B-12 vitamini µg 0,93 0,93 0,93
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,030 2,030 2,030
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,835 0,835 0,835
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,158 0,158 0,158
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,039 0,039 0,039
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,031 0,031 0,031
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,040 0,040 0,040
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,069 0,069 0,069
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,301 0,301 0,301
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,283 0,283 0,283
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,907 0,907 0,907
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,012 0,012 0,012
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,321 0,321 0,321
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,002 0,002 0,002
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,026 0,026 0,026
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,022 0,022 0,022
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,728 0,728 0,728
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,043 0,043 0,043
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,015 0,015 0,015
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,146 0,146 0,146
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,004 0,004 0,004
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 18 18 18
Treonin mg 228 228 228
Izolosin mg 257 257 257
Lösin mg 495 495 495
Lizin mg 339 339 339
Metiyonin mg 116 116 116
Sistin mg 57 57 57
Fenilalanin mg 184 184 184
Tirozin mg 202 202 202
Valin mg 223 223 223
Arjinin mg 65 65 65
Histidin mg 41 41 41
Alanin mg 165 165 165
Aspartik asit mg 110 110 110
Glutamik asit mg 206 206 206
Glisin mg 112 112 112
Prolin mg 489 489 489
Serin mg 191 191 191
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.