ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0039
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Langual Code
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 367 367 367
Enerji kJ 1535 1535 1535
Su g 30,63 30,63 30,63
Kül g 1,35 1,35 1,35
Protein g 5,71 5,71 5,71
Azot g 0,98 0,98 0,98
Yağ, toplam g 19,90 19,90 19,90
Karbonhidrat g 40,11 40,11 40,11
Lif, toplam diyet g 2,30 2,30 2,30
Lif, suda çözünür g 0,90 0,90 0,90
Lif, suda çözünmeyen g 1,40 1,40 1,40
Tuz mg 1065 1065 1065
Demir, Fe mg 1,43 1,43 1,43
Fosfor, P mg 52 52 52
Kalsiyum, Ca mg 17 17 17
Magnezyum, Mg mg 17 17 17
Potasyum, K mg 90 90 90
Sodyum, Na mg 426 426 426
Çinko, Zn mg 0,34 0,34 0,34
Tiamin mg 0,230 0,230 0,230
Riboflavin mg 0,080 0,080 0,080
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,080 1,080 1,080
Niasin mg 0,330 0,330 0,330
Yağ asitleri, toplam doymuş g 7,921 7,921 7,921
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,988 4,988 4,988
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,418 1,418 1,418
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,018 0,018 0,018
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,216 0,216 0,216
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,200 0,200 0,200
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 6,385 6,385 6,385
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,017 0,017 0,017
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,018 1,018 1,018
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,046 0,046 0,046
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,017 0,017 0,017
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,950 4,950 4,950
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,022 0,022 0,022
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,320 1,320 1,320
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,098 0,098 0,098
Triptofan mg 45 45 45
Treonin mg 160 160 160
Izolosin mg 213 213 213
Lösin mg 399 399 399
Lizin mg 103 103 103
Metiyonin mg 98 98 98
Fenilalanin mg 306 306 306
Tirozin mg 115 115 115
Valin mg 248 248 248
Arjinin mg 193 193 193
Histidin mg 121 121 121
Alanin mg 178 178 178
Aspartik asit mg 234 234 234
Glutamik asit mg 2176 2176 2176
Glisin mg 217 217 217
Prolin mg 415 415 415
Serin mg 419 419 419
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.