ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
07.02.0008
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 675 675 675
Enerji kJ 2823 2823 2823
Su g 6,08 6,08 6,08
Kül g 4,62 4,62 4,62
Protein g 11,82 11,82 11,82
Azot g 2,23 2,23 2,23
Yağ, toplam g 66,66 66,66 66,66
Karbonhidrat g 2,87 2,87 2,87
Lif, toplam diyet g 7,95 7,95 7,95
Sakaroz g 2,06 2,06 2,06
Glukoz g 0,15 0,15 0,15
Fruktoz g 0,16 0,16 0,16
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tiamin mg 0,595 0,595 0,595
Riboflavin mg 0,199 0,199 0,199
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,595 11,595 11,595
Niasin mg 7,000 7,000 7,000
B-6 vitamini, toplam mg 0,087 0,087 0,087
E vitamini α-TE 9,42 9,42 9,42
E vitamini, IU IU 14,04 14,04 14,04
Alfa-tokoferol mg 9,42 9,42 9,42
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,781 6,781 6,781
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 24,420 24,420 24,420
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 30,283 30,283 30,283
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,032 0,032 0,032
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,053 4,053 4,053
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,045 0,045 0,045
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,205 2,205 2,205
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,357 0,357 0,357
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,089 0,089 0,089
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 24,133 24,133 24,133
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,287 0,287 0,287
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 29,926 29,926 29,926
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,357 0,357 0,357
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 276 276 276
Treonin mg 309 309 309
Izolosin mg 490 490 490
Lösin mg 910 910 910
Lizin mg 572 572 572
Metiyonin mg 158 158 158
Sistin mg 58 58 58
Fenilalanin mg 513 513 513
Tirozin mg 607 607 607
Valin mg 746 746 746
Arjinin mg 1468 1468 1468
Histidin mg 353 353 353
Alanin mg 599 599 599
Aspartik asit mg 480 480 480
Glutamik asit mg 2259 2259 2259
Glisin mg 591 591 591
Prolin mg 546 546 546
Serin mg 663 663 663
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.