ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0094
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 26 26 26
Enerji kJ 107 107 107
Su g 95,37 95,37 95,37
Kül g 0,57 0,57 0,57
Protein g 2,11 2,11 2,11
Azot g 0,33 0,33 0,33
Yağ, toplam g 1,88 1,88 1,88
Karbonhidrat g 0,07 0,07 0,07
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,29 0,29 0,29
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 67 67 67
Demir, Fe mg 0,02 0,02 0,02
Fosfor, P mg 51 51 51
Kalsiyum, Ca mg 80 80 80
Magnezyum, Mg mg 8 8 8
Potasyum, K mg 144 144 144
Sodyum, Na mg 27 27 27
Çinko, Zn mg 0,24 0,24 0,24
Selenyum, Se µg 0,7 0,7 0,7
Tiamin mg 0,029 0,029 0,029
Riboflavin mg 0,085 0,085 0,085
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,480 0,480 0,480
Niasin mg 0,090 0,090 0,090
B-6 vitamini, toplam mg 0,016 0,016 0,016
B-12 vitamini µg 0,14 0,14 0,14
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,389 1,389 1,389
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,384 0,384 0,384
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,030 0,030 0,030
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,011 0,011 0,011
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,012 0,012 0,012
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,124 0,124 0,124
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,018 0,018 0,018
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,643 0,643 0,643
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,519 0,519 0,519
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,013 0,013 0,013
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,013 0,013 0,013
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,014 0,014 0,014
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,289 0,289 0,289
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,057 0,057 0,057
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,011 0,011 0,011
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,026 0,026 0,026
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,004 0,004 0,004
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 23 23 23
Treonin mg 168 168 168
Izolosin mg 91 91 91
Lösin mg 204 204 204
Lizin mg 178 178 178
Metiyonin mg 53 53 53
Sistin mg 27 27 27
Fenilalanin mg 111 111 111
Tirozin mg 116 116 116
Valin mg 108 108 108
Arjinin mg 60 60 60
Histidin mg 66 66 66
Alanin mg 182 182 182
Aspartik asit mg 65 65 65
Glutamik asit mg 320 320 320
Glisin mg 41 41 41
Prolin mg 62 62 62
Serin mg 97 97 97
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.