ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
10.02.0014
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 532 532 532
Enerji kJ 2225 2225 2225
Su g 0,86 0,86 0,86
Kül g 1,53 1,53 1,53
Protein g 4,51 4,51 4,51
Azot g 0,85 0,85 0,85
Yağ, toplam g 30,95 30,95 30,95
Karbonhidrat g 55,49 55,49 55,49
Lif, toplam diyet g 6,67 6,67 6,67
Sakaroz g 49,99 49,99 49,99
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 4,81 4,81 4,81
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 32 32 32
Demir, Fe mg 3,15 3,15 3,15
Fosfor, P mg 185 185 185
Kalsiyum, Ca mg 104 104 104
Magnezyum, Mg mg 49 49 49
Potasyum, K mg 443 443 443
Sodyum, Na mg 13 13 13
Çinko, Zn mg 0,73 0,73 0,73
Selenyum, Se µg 3,7 3,7 3,7
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,023 1,023 1,023
E vitamini α-TE 8,55 8,55 8,55
E vitamini, IU IU 12,74 12,74 12,74
Alfa-tokoferol mg 8,55 8,55 8,55
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,634 6,634 6,634
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 13,982 13,982 13,982
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 8,605 8,605 8,605
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,036 0,036 0,036
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,030 0,030 0,030
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,397 0,397 0,397
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,210 0,210 0,210
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,856 3,856 3,856
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,018 0,018 0,018
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,707 1,707 1,707
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,166 0,166 0,166
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,183 0,183 0,183
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,033 0,033 0,033
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,047 0,047 0,047
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 13,771 13,771 13,771
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,142 0,142 0,142
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 8,137 8,137 8,137
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,468 0,468 0,468
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 61 61 61
Treonin mg 142 142 142
Izolosin mg 231 231 231
Lösin mg 381 381 381
Lizin mg 442 442 442
Metiyonin mg 115 115 115
Sistin mg 62 62 62
Fenilalanin mg 238 238 238
Tirozin mg 165 165 165
Valin mg 292 292 292
Arjinin mg 250 250 250
Histidin mg 107 107 107
Alanin mg 198 198 198
Aspartik asit mg 266 266 266
Glutamik asit mg 902 902 902
Glisin mg 170 170 170
Prolin mg 296 296 296
Serin mg 181 181 181
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.