ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0003
Bilimsel isim :
Merluccius merluccius (Linnaeus, 1758)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 78 74 81
Enerji kJ 328 310 339
Su g 79,87 78,80 80,30
Kül g 1,52 1,37 1,60
Protein g 17,76 16,88 18,81
Azot g 2,84 2,70 3,01
Yağ, toplam g 0,82 0,39 1,49
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 266 228 288
Demir, Fe mg 0,38 0,23 0,54
Fosfor, P mg 205 152 251
Kalsiyum, Ca mg 42 37 46
Magnezyum, Mg mg 30 21 40
Potasyum, K mg 332 286 404
Sodyum, Na mg 107 91 115
Çinko, Zn mg 0,28 0,15 0,42
Iyot, I µg 14,52 11,99 15,96
Selenyum, Se µg 18,7 17,0 21,8
Tiamin mg 0,118 0,110 0,131
Riboflavin mg 0,079 0,052 0,113
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,222 5,827 9,228
Niasin mg 3,518 2,611 4,764
B-6 vitamini, toplam mg 0,344 0,287 0,441
B-12 vitamini µg 2,16 1,75 2,92
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,211 0,083 0,451
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,190 0,070 0,415
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,149 0,093 0,204
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,037 0,013 0,091
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,002 0,001 0,004
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,130 0,051 0,277
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,004 0,002 0,006
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,032 0,011 0,069
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,004 0,003 0,007
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,047 0,005 0,122
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,114 0,050 0,238
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,024 0,012 0,045
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,002 0,001 0,004
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,003 0,001 0,005
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,014 0,007 0,022
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,008 0,003 0,013
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,004 0,001 0,008
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,006 0,003 0,008
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,033 0,020 0,043
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,083 0,053 0,116
Kolesterol mg 61 55 71
Triptofan mg 222 193 268
Treonin mg 1170 962 1422
Izolosin mg 612 564 722
Lösin mg 1151 971 1466
Lizin mg 1691 1279 2331
Metiyonin mg 525 460 600
Sistin mg 241 162 353
Fenilalanin mg 621 471 847
Tirozin mg 469 391 557
Valin mg 647 528 815
Arjinin mg 703 242 1117
Histidin mg 610 442 906
Alanin mg 660 266 1083
Aspartik asit mg 1438 1196 1664
Glutamik asit mg 2480 1993 2915
Glisin mg 853 703 1075
Prolin mg 1115 583 1764
Serin mg 861 677 1069
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.