ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.01.0005
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 68 68 68
Enerji kJ 283 283 283
Su g 88,02 88,02 88,02
Kül g 0,30 0,30 0,30
Protein g 0,70 0,70 0,70
Azot g 0,11 0,11 0,11
Yağ, toplam g 4,18 4,18 4,18
Karbonhidrat g 6,80 6,80 6,80
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 6,10 6,10 6,10
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 438 438 438
Demir, Fe mg 0,09 0,09 0,09
Fosfor, P mg 74 74 74
Kalsiyum, Ca mg 15 15 15
Magnezyum, Mg mg 11 11 11
Potasyum, K mg 122 122 122
Sodyum, Na mg 175 175 175
Çinko, Zn mg 0,52 0,52 0,52
Selenyum, Se µg 5,6 5,6 5,6
Tiamin mg 0,012 0,012 0,012
Riboflavin mg 0,035 0,035 0,035
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,339 0,339 0,339
B-6 vitamini, toplam mg 0,016 0,016 0,016
Folat, gıda µg 8 8 8
B-12 vitamini µg 0,08 0,08 0,08
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,825 2,825 2,825
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,631 0,631 0,631
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,385 0,385 0,385
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,224 0,224 0,224
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,458 0,458 0,458
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,478 1,478 1,478
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,586 0,586 0,586
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,016 0,016 0,016
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,024 0,024 0,024
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,600 0,600 0,600
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,385 0,385 0,385
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 11 11 11
Triptofan mg 20 20 20
Treonin mg 37 37 37
Izolosin mg 50 50 50
Lösin mg 97 97 97
Lizin mg 65 65 65
Metiyonin mg 25 25 25
Sistin mg 53 53 53
Fenilalanin mg 34 34 34
Tirozin mg 39 39 39
Valin mg 42 42 42
Arjinin mg 10 10 10
Histidin mg 6 6 6
Alanin mg 33 33 33
Aspartik asit mg 30 30 30
Glutamik asit mg 30 30 30
Glisin mg 20 20 20
Prolin mg 108 108 108
Serin mg 48 48 48
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.