ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
02.02.0002
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8300
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 133 133 133
Enerji kJ 556 556 556
Su g 88,24 88,24 88,24
Kül g 0,80 0,80 0,80
Protein g 10,38 10,38 10,38
Azot g 1,66 1,66 1,66
Yağ, toplam g 10,16 10,16 10,16
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 472 472 472
Demir, Fe mg 0,02 0,02 0,02
Fosfor, P mg 10 10 10
Kalsiyum, Ca mg 12 12 12
Magnezyum, Mg mg 13 13 13
Potasyum, K mg 142 142 142
Sodyum, Na mg 189 189 189
Çinko, Zn mg 0,00 0,00 0,00
Selenyum, Se µg 7,2 7,2 7,2
Tiamin mg 0,004 0,004 0,004
Riboflavin mg 0,126 0,126 0,126
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,640 2,640 2,640
Niasin mg 0,124 0,124 0,124
B-6 vitamini, toplam mg 0,003 0,003 0,003
Folat, gıda µg 0 0 0
B-12 vitamini µg 0,19 0,19 0,19
A vitamini RE 0 0 0
Retinol µg 0 0 0
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 0,10 0,10 0,10
E vitamini, IU IU 0,15 0,15 0,15
Alfa-tokoferol mg 0,10 0,10 0,10
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Triptofan mg 151 151 151
Treonin mg 507 507 507
Izolosin mg 538 538 538
Lösin mg 830 830 830
Lizin mg 1415 1415 1415
Metiyonin mg 194 194 194
Sistin mg 215 215 215
Fenilalanin mg 642 642 642
Tirozin mg 368 368 368
Valin mg 650 650 650
Arjinin mg 351 351 351
Histidin mg 312 312 312
Alanin mg 544 544 544
Aspartik asit mg 891 891 891
Glutamik asit mg 1200 1200 1200
Glisin mg 327 327 327
Prolin mg 315 315 315
Serin mg 800 800 800
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.