ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
02.01.0005
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8300
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 45 44 47
Enerji kJ 188 182 196
Su g 87,30 86,44 88,15
Kül g 0,73 0,50 0,92
Protein g 11,18 10,90 11,63
Azot g 1,79 1,74 1,86
Yağ, toplam g 0,01 0,00 0,03
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,19 0,10 0,26
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 467 387 560
Demir, Fe mg 0,06 0,00 0,18
Fosfor, P mg 14 12 17
Kalsiyum, Ca mg 9 7 11
Magnezyum, Mg mg 12 11 14
Potasyum, K mg 148 118 183
Sodyum, Na mg 187 155 224
Çinko, Zn mg 0,01 0,00 0,03
Selenyum, Se µg 10,0 8,3 11,0
Tiamin mg 0,009 0,005 0,014
Riboflavin mg 0,401 0,322 0,598
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,506 2,283 2,733
Niasin mg 0,022 0,000 0,131
B-6 vitamini, toplam mg 0,007 0,004 0,010
Folat, gıda µg 5 3 8
B-12 vitamini µg 0,16 0,13 0,18
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,007 0,000 0,020
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,002 0,000 0,007
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,002 0,000 0,004
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,006 0,004 0,008
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,001
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,006 0,002 0,010
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,000 0,000 0,001
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,004 0,001 0,006
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,001
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,002 0,000 0,004
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 7 6 8
Triptofan mg 150 137 164
Treonin mg 652 620 714
Izolosin mg 483 406 533
Lösin mg 832 751 876
Lizin mg 830 677 983
Metiyonin mg 373 322 456
Sistin mg 213 174 238
Fenilalanin mg 619 548 652
Tirozin mg 395 359 437
Valin mg 595 491 657
Arjinin mg 776 706 868
Histidin mg 274 157 376
Alanin mg 273 213 345
Aspartik asit mg 908 680 1035
Glutamik asit mg 1290 1176 1476
Glisin mg 378 350 399
Prolin mg 353 303 437
Serin mg 796 599 948
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.