ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0009
Bilimsel isim :
Prunus amygdalus
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,18
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 600 594 605
Enerji kJ 2509 2484 2533
Su g 3,79 3,72 3,88
Kül g 3,06 2,94 3,12
Protein g 20,57 20,10 20,82
Azot g 3,97 3,88 4,02
Yağ, toplam g 50,22 49,17 51,47
Karbonhidrat g 10,36 8,83 11,32
Lif, toplam diyet g 12,00 11,20 12,54
Lif, suda çözünür g 1,02 0,17 1,68
Lif, suda çözünmeyen g 10,98 10,72 11,26
Sakaroz g 1,76 0,53 3,43
Glukoz g 0,45 0,06 0,91
Fruktoz g 0,49 0,18 0,77
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 10 5 18
Demir, Fe mg 5,26 5,11 5,48
Fosfor, P mg 645 618 680
Kalsiyum, Ca mg 247 238 267
Magnezyum, Mg mg 303 266 318
Potasyum, K mg 794 732 819
Sodyum, Na mg 4 2 7
Çinko, Zn mg 3,74 2,61 4,18
Selenyum, Se µg 6,2 2,6 9,9
Tiamin mg 0,204 0,186 0,221
Riboflavin mg 0,804 0,690 0,892
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 8,872 7,339 11,042
Niasin mg 3,533 3,239 3,740
B-6 vitamini, toplam mg 0,141 0,112 0,177
E vitamini α-TE 24,79 14,45 30,61
E vitamini, IU IU 36,94 21,53 45,61
Alfa-tokoferol mg 24,79 14,45 30,61
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,910 0,000 3,877
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 16,627 0,000 33,588
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 5,493 0,000 11,061
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,138 3,108 3,179
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,021 0,019 0,025
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,632 0,624 0,645
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,029 0,029 0,030
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,210 0,208 0,212
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 33,014 32,747 33,342
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,031 0,029 0,034
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 10,986 10,914 11,061
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 320 246 438
Treonin mg 501 249 584
Izolosin mg 707 409 793
Lösin mg 1316 714 1516
Lizin mg 848 652 950
Metiyonin mg 248 112 303
Sistin mg 190 128 226
Fenilalanin mg 1039 635 1170
Tirozin mg 556 337 633
Valin mg 677 425 831
Arjinin mg 776 539 879
Histidin mg 616 339 725
Alanin mg 722 381 828
Aspartik asit mg 1912 1255 4195
Glutamik asit mg 5015 4132 7761
Glisin mg 1397 589 1722
Prolin mg 1017 409 1248
Serin mg 863 432 1018
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.