ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0040
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 288 288 288
Enerji kJ 1204 1204 1204
Su g 41,99 41,99 41,99
Kül g 1,77 1,77 1,77
Protein g 6,73 6,73 6,73
Azot g 1,18 1,18 1,18
Yağ, toplam g 13,87 13,87 13,87
Karbonhidrat g 32,34 32,34 32,34
Lif, toplam diyet g 3,30 3,30 3,30
Lif, suda çözünür g 0,70 0,70 0,70
Lif, suda çözünmeyen g 2,60 2,60 2,60
Tuz mg 1135 1135 1135
Demir, Fe mg 0,65 0,65 0,65
Fosfor, P mg 76 76 76
Kalsiyum, Ca mg 104 104 104
Magnezyum, Mg mg 16 16 16
Potasyum, K mg 96 96 96
Sodyum, Na mg 454 454 454
Çinko, Zn mg 0,57 0,57 0,57
Tiamin mg 0,120 0,120 0,120
Riboflavin mg 0,040 0,040 0,040
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,283 1,283 1,283
Niasin mg 0,150 0,150 0,150
B-6 vitamini, toplam mg 0,250 0,250 0,250
A vitamini RE 3 3 3
Retinol µg 3 3 3
E vitamini α-TE 2,09 2,09 2,09
E vitamini, IU IU 3,11 3,11 3,11
Alfa-tokoferol mg 2,09 2,09 2,09
K-2 vitamini µg 0,2 0,2 0,2
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,218 4,218 4,218
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,892 3,892 3,892
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,877 1,877 1,877
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,018 0,018 0,018
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,016 0,016 0,016
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,038 0,038 0,038
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,079 0,079 0,079
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,207 0,207 0,207
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,016 0,016 0,016
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,297 3,297 3,297
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,015 0,015 0,015
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,472 0,472 0,472
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,039 0,039 0,039
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,032 0,032 0,032
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,838 3,838 3,838
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,022 0,022 0,022
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,839 1,839 1,839
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,038 0,038 0,038
Triptofan mg 68 68 68
Treonin mg 284 284 284
Izolosin mg 324 324 324
Lösin mg 665 665 665
Lizin mg 312 312 312
Metiyonin mg 119 119 119
Tirozin mg 189 189 189
Valin mg 345 345 345
Arjinin mg 248 248 248
Histidin mg 164 164 164
Alanin mg 292 292 292
Aspartik asit mg 490 490 490
Glutamik asit mg 2289 2289 2289
Glisin mg 239 239 239
Prolin mg 419 419 419
Serin mg 494 494 494
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.