ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0011
Bilimsel isim :
Carya illinoiensis ((Wang) K. Koch)
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 703 695 711
Enerji kJ 2940 2906 2974
Su g 5,61 3,41 7,80
Kül g 1,98 1,79 2,17
Protein g 9,51 9,12 9,91
Azot g 1,80 1,72 1,87
Yağ, toplam g 69,91 69,74 70,08
Karbonhidrat g 4,74 2,50 6,98
Lif, toplam diyet g 8,25 7,79 8,71
Lif, suda çözünür g 1,32 0,35 2,29
Lif, suda çözünmeyen g 6,93 5,50 8,36
Tuz mg 10 10 10
Demir, Fe mg 2,39 2,38 2,40
Fosfor, P mg 297 249 345
Kalsiyum, Ca mg 59 50 68
Magnezyum, Mg mg 138 119 156
Potasyum, K mg 593 467 719
Sodyum, Na mg 4 4 4
Çinko, Zn mg 5,02 5,02 5,02
Selenyum, Se µg 4,0 2,4 5,6
Tiamin mg 0,477 0,442 0,511
Riboflavin mg 0,123 0,102 0,144
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,215 4,074 4,356
Niasin mg 1,148 1,002 1,294
B-6 vitamini, toplam mg 0,204 0,188 0,219
E vitamini α-TE 1,28 1,08 1,47
E vitamini, IU IU 1,90 1,61 2,19
Alfa-tokoferol mg 1,28 1,08 1,47
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,650 0,000 5,300
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 17,908 0,000 35,816
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 10,811 0,000 21,622
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,880 3,880 3,880
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,420 1,420 1,420
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 35,816 35,816 35,816
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 20,568 20,568 20,568
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 1,053 1,053 1,053
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 184 184 184
Treonin mg 171 166 176
Izolosin mg 262 253 271
Lösin mg 489 483 494
Lizin mg 200 196 204
Metiyonin mg 67 67 67
Sistin mg 132 128 136
Fenilalanin mg 359 349 368
Tirozin mg 194 184 203
Valin mg 334 315 354
Arjinin mg 214 213 215
Histidin mg 217 214 219
Alanin mg 257 250 265
Aspartik asit mg 795 766 823
Glutamik asit mg 1396 1364 1428
Glisin mg 440 436 443
Prolin mg 534 516 551
Serin mg 420 410 430
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.