ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.02.0006
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 207 207 207
Enerji kJ 867 867 867
Su g 63,04 63,04 63,04
Kül g 1,81 1,81 1,81
Protein g 11,13 11,13 11,13
Azot g 1,78 1,78 1,78
Yağ, toplam g 15,66 15,66 15,66
Karbonhidrat g 2,57 2,57 2,57
Lif, toplam diyet g 5,80 5,80 5,80
Lif, suda çözünür g 0,50 0,50 0,50
Lif, suda çözünmeyen g 5,30 5,30 5,30
Tuz mg 2105 2105 2105
Demir, Fe mg 1,03 1,03 1,03
Fosfor, P mg 163 163 163
Kalsiyum, Ca mg 21 21 21
Magnezyum, Mg mg 15 15 15
Potasyum, K mg 199 199 199
Sodyum, Na mg 842 842 842
Çinko, Zn mg 0,70 0,70 0,70
Selenyum, Se µg 6,5 6,5 6,5
Tiamin mg 0,020 0,020 0,020
Riboflavin mg 0,020 0,020 0,020
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,750 2,750 2,750
Niasin mg 1,100 1,100 1,100
B-6 vitamini, toplam mg 0,310 0,310 0,310
E vitamini α-TE 0,25 0,25 0,25
E vitamini, IU IU 0,37 0,37 0,37
Alfa-tokoferol mg 0,25 0,25 0,25
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,177 6,177 6,177
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,903 4,903 4,903
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 3,825 3,825 3,825
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,230 0,230 0,230
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,039 0,039 0,039
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,129 3,129 3,129
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,101 0,101 0,101
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,615 2,615 2,615
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,033 0,033 0,033
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,015 0,015 0,015
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,258 0,258 0,258
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,597 4,597 4,597
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,028 0,028 0,028
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 3,566 3,566 3,566
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,235 0,235 0,235
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,023 0,023 0,023
Kolesterol mg 37 37 37
Triptofan mg 99 99 99
Treonin mg 462 462 462
Izolosin mg 494 494 494
Lösin mg 862 862 862
Lizin mg 955 955 955
Metiyonin mg 266 266 266
Fenilalanin mg 503 503 503
Tirozin mg 345 345 345
Valin mg 539 539 539
Arjinin mg 642 642 642
Histidin mg 350 350 350
Alanin mg 657 657 657
Aspartik asit mg 1015 1015 1015
Glutamik asit mg 1830 1830 1830
Glisin mg 636 636 636
Prolin mg 482 482 482
Serin mg 562 562 562
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.