ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
07.01.0001
Bilimsel isim :
Papaver somniferum L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 487 484 490
Enerji kJ 2038 2025 2052
Su g 4,80 4,30 6,22
Kül g 7,05 6,16 8,99
Protein g 17,14 14,89 18,07
Azot g 3,23 2,81 3,41
Yağ, toplam g 37,63 36,17 39,25
Karbonhidrat g 6,52 2,61 12,81
Lif, toplam diyet g 26,87 20,48 30,26
Lif, suda çözünür g 0,43 0,09 1,93
Lif, suda çözünmeyen g 26,44 18,55 30,13
Nişasta g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 28 7 52
Demir, Fe mg 10,32 6,89 15,84
Fosfor, P mg 917 782 1024
Kalsiyum, Ca mg 1433 1146 1960
Magnezyum, Mg mg 429 156 825
Potasyum, K mg 654 624 703
Sodyum, Na mg 11 3 21
Çinko, Zn mg 5,41 4,60 5,85
Selenyum, Se µg 8,1 4,6 11,3
Tiamin mg 0,771 0,654 0,899
Riboflavin mg 0,181 0,150 0,222
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,824 4,465 7,713
Niasin mg 0,959 0,892 1,027
B-6 vitamini, toplam mg 0,338 0,286 0,377
E vitamini α-TE 2,26 2,03 2,54
E vitamini, IU IU 3,36 3,02 3,78
Alfa-tokoferol mg 2,26 2,03 2,54
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,784 0,000 7,704
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,178 0,000 7,690
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 19,014 0,000 26,908
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,079 0,000 0,159
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,008 0,000 0,023
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,507 3,406 5,987
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,007 0,000 0,019
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,095 0,805 1,473
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,060 0,039 0,085
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,051 0,041 0,067
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 6,135 5,009 7,588
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,029 0,023 0,035
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 22,700 17,099 26,753
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,116 0,062 0,154
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 292 206 409
Treonin mg 469 201 608
Izolosin mg 762 642 922
Lösin mg 1371 1141 1606
Lizin mg 854 637 1156
Metiyonin mg 401 218 537
Sistin mg 146 103 175
Fenilalanin mg 921 743 1095
Tirozin mg 692 538 788
Valin mg 914 668 1245
Arjinin mg 909 421 1184
Histidin mg 482 428 553
Alanin mg 780 598 886
Aspartik asit mg 1166 600 1671
Glutamik asit mg 3183 2200 3893
Glisin mg 992 630 1186
Prolin mg 980 684 1632
Serin mg 753 603 863
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.