ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.02.0013
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 353 353 353
Enerji kJ 1477 1477 1477
Su g 44,88 44,88 44,88
Kül g 2,29 2,29 2,29
Protein g 13,96 13,96 13,96
Azot g 2,23 2,23 2,23
Yağ, toplam g 30,24 30,24 30,24
Karbonhidrat g 3,86 3,86 3,86
Lif, toplam diyet g 4,77 4,77 4,77
Lif, suda çözünür g 0,30 0,30 0,30
Lif, suda çözünmeyen g 4,47 4,47 4,47
Tuz mg 2174 2174 2174
Demir, Fe mg 1,54 1,54 1,54
Fosfor, P mg 227 227 227
Kalsiyum, Ca mg 58 58 58
Magnezyum, Mg mg 24 24 24
Potasyum, K mg 280 280 280
Sodyum, Na mg 870 870 870
Çinko, Zn mg 0,59 0,59 0,59
Selenyum, Se µg 12,0 12,0 12,0
Tiamin mg 0,060 0,060 0,060
Riboflavin mg 0,060 0,060 0,060
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,759 4,759 4,759
Niasin mg 3,038 3,038 3,038
B-6 vitamini, toplam mg 0,308 0,308 0,308
E vitamini α-TE 0,18 0,18 0,18
E vitamini, IU IU 0,27 0,27 0,27
Alfa-tokoferol mg 0,18 0,18 0,18
Yağ asitleri, toplam doymuş g 15,302 15,302 15,302
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 10,138 10,138 10,138
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 3,177 3,177 3,177
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,664 0,664 0,664
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,108 0,108 0,108
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 7,040 7,040 7,040
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,310 0,310 0,310
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 7,025 7,025 7,025
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,068 0,068 0,068
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,068 0,068 0,068
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,056 0,056 0,056
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,512 0,512 0,512
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 9,514 9,514 9,514
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,057 0,057 0,057
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 2,925 2,925 2,925
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,182 0,182 0,182
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,053 0,053 0,053
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,017 0,017 0,017
Kolesterol mg 48 48 48
Triptofan mg 103 103 103
Treonin mg 524 524 524
Izolosin mg 578 578 578
Lösin mg 1007 1007 1007
Lizin mg 1097 1097 1097
Metiyonin mg 280 280 280
Fenilalanin mg 561 561 561
Tirozin mg 413 413 413
Valin mg 625 625 625
Arjinin mg 954 954 954
Histidin mg 392 392 392
Alanin mg 741 741 741
Aspartik asit mg 1177 1177 1177
Glutamik asit mg 2029 2029 2029
Glisin mg 641 641 641
Prolin mg 426 426 426
Serin mg 611 611 611
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.