ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0019
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 52 52 52
Enerji kJ 217 217 217
Su g 88,36 88,36 88,36
Kül g 0,68 0,68 0,68
Protein g 3,00 3,00 3,00
Azot g 0,47 0,47 0,47
Yağ, toplam g 1,62 1,62 1,62
Karbonhidrat g 6,34 6,34 6,34
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,43 0,43 0,43
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 85 85 85
Demir, Fe mg 0,03 0,03 0,03
Fosfor, P mg 86 86 86
Kalsiyum, Ca mg 95 95 95
Magnezyum, Mg mg 9 9 9
Potasyum, K mg 181 181 181
Sodyum, Na mg 34 34 34
Çinko, Zn mg 0,34 0,34 0,34
Selenyum, Se µg 2,0 2,0 2,0
Tiamin mg 0,053 0,053 0,053
Riboflavin mg 0,162 0,162 0,162
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,659 0,659 0,659
Niasin mg 0,096 0,096 0,096
B-6 vitamini, toplam mg 0,014 0,014 0,014
B-12 vitamini µg 0,16 0,16 0,16
E vitamini α-TE 0,13 0,13 0,13
E vitamini, IU IU 0,19 0,19 0,19
Alfa-tokoferol mg 0,13 0,13 0,13
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,982 0,982 0,982
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,435 0,435 0,435
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,042 0,042 0,042
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,027 0,027 0,027
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,041 0,041 0,041
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,161 0,161 0,161
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,018 0,018 0,018
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,515 0,515 0,515
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,011 0,011 0,011
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,201 0,201 0,201
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,001 0,001 0,001
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,022 0,022 0,022
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,380 0,380 0,380
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,002 0,002 0,002
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,039 0,039 0,039
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,004 0,004 0,004
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 34 34 34
Treonin mg 293 293 293
Izolosin mg 135 135 135
Lösin mg 221 221 221
Lizin mg 250 250 250
Metiyonin mg 83 83 83
Sistin mg 73 73 73
Fenilalanin mg 115 115 115
Tirozin mg 129 129 129
Valin mg 137 137 137
Arjinin mg 116 116 116
Histidin mg 29 29 29
Alanin mg 143 143 143
Aspartik asit mg 101 101 101
Glutamik asit mg 121 121 121
Glisin mg 258 258 258
Prolin mg 168 168 168
Serin mg 114 114 114
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.