ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
07.01.0002
Bilimsel isim :
Linum.
Yöresel isim :
Keten, Zeyrek
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 454 442 460
Enerji kJ 1900 1850 1925
Su g 7,12 6,63 7,62
Kül g 3,19 2,92 3,34
Protein g 18,07 16,91 18,66
Azot g 3,41 3,19 3,52
Yağ, toplam g 33,11 31,24 34,08
Karbonhidrat g 3,44 2,79 4,66
Lif, toplam diyet g 35,06 34,22 35,86
Lif, suda çözünür g 0,28 0,18 0,34
Lif, suda çözünmeyen g 34,78 34,04 35,61
Nişasta g 0,68 0,00 2,08
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 389 71 549
Demir, Fe mg 6,07 4,70 7,00
Fosfor, P mg 568 482 647
Kalsiyum, Ca mg 188 152 209
Magnezyum, Mg mg 379 362 406
Potasyum, K mg 682 513 733
Sodyum, Na mg 156 29 220
Çinko, Zn mg 3,95 3,85 4,18
Selenyum, Se µg 18,8 11,2 27,1
Tiamin mg 1,448 1,214 1,664
Riboflavin mg 0,187 0,171 0,205
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 12,257 11,331 13,835
Niasin mg 4,586 4,499 4,727
B-6 vitamini, toplam mg 0,260 0,220 0,298
E vitamini α-TE 7,87 6,80 9,35
E vitamini, IU IU 11,72 10,13 13,93
Alfa-tokoferol mg 7,87 6,80 9,35
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,007 0,000 3,120
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,169 0,000 6,773
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 7,225 0,000 22,639
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,011 0,010 0,012
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,678 1,628 1,727
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,016 0,015 0,016
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,176 1,141 1,210
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,095 0,093 0,098
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,030 0,029 0,030
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,018 0,006 0,029
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,019 0,018 0,020
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 6,460 6,182 6,738
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,012 0,012 0,013
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,015 0,003 0,027
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 4,583 4,325 4,841
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 17,093 16,387 17,799
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 460 409 546
Treonin mg 464 205 840
Izolosin mg 765 447 1018
Lösin mg 1038 604 1290
Lizin mg 861 620 1131
Metiyonin mg 215 140 278
Sistin mg 273 235 293
Fenilalanin mg 830 31 1184
Tirozin mg 458 272 596
Valin mg 900 470 1163
Arjinin mg 699 390 976
Histidin mg 536 292 661
Alanin mg 752 387 1023
Aspartik asit mg 1906 1061 3366
Glutamik asit mg 4437 3262 6462
Glisin mg 1077 518 1493
Prolin mg 709 324 1042
Serin mg 993 496 1330
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.