ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
07.01.0003
Bilimsel isim :
Rapeseed.
Yöresel isim :
Kolza, Kanola
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 501 494 504
Enerji kJ 2096 2067 2107
Su g 5,89 5,82 5,95
Kül g 3,70 3,66 3,75
Protein g 18,67 18,55 18,82
Azot g 3,52 3,50 3,55
Yağ, toplam g 35,72 34,28 36,26
Karbonhidrat g 16,36 15,47 17,99
Lif, toplam diyet g 19,67 19,30 20,25
Lif, suda çözünür g 0,46 0,36 0,54
Lif, suda çözünmeyen g 19,21 18,76 19,84
Tuz mg 2 0 2
Demir, Fe mg 10,26 7,58 15,29
Fosfor, P mg 583 566 594
Kalsiyum, Ca mg 1467 1444 1509
Magnezyum, Mg mg 265 257 269
Potasyum, K mg 707 682 721
Sodyum, Na mg 1 0 1
Çinko, Zn mg 8,74 8,52 9,08
Selenyum, Se µg 5,4 4,4 6,3
Tiamin mg 0,654 0,560 0,744
Riboflavin mg 0,243 0,224 0,266
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,626 10,194 11,061
Niasin mg 6,566 6,481 6,678
B-6 vitamini, toplam mg 0,485 0,430 0,559
E vitamini α-TE 13,31 10,62 14,99
E vitamini, IU IU 19,84 15,82 22,34
Alfa-tokoferol mg 13,31 10,62 14,99
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,883 0,000 2,583
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 16,570 0,000 22,539
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 6,824 0,000 9,380
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,017 0,016 0,017
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,004 0,000 0,007
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,494 1,442 1,543
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,014 0,013 0,014
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,609 0,593 0,624
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,215 0,206 0,225
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,109 0,105 0,111
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,048 0,042 0,052
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,068 0,066 0,069
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 21,579 20,925 22,009
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,404 0,390 0,419
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,042 0,041 0,043
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 6,634 6,417 6,829
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 2,465 2,373 2,551
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 244 221 263
Treonin mg 1610 1586 1637
Izolosin mg 868 850 884
Lösin mg 1010 986 1024
Lizin mg 821 746 965
Metiyonin mg 544 495 569
Sistin mg 123 109 128
Fenilalanin mg 895 871 906
Tirozin mg 473 463 478
Valin mg 947 914 973
Arjinin mg 989 922 1128
Histidin mg 665 634 692
Alanin mg 846 824 859
Aspartik asit mg 1755 1699 1830
Glutamik asit mg 3011 2969 3076
Glisin mg 1133 1119 1149
Prolin mg 866 830 886
Serin mg 1345 1334 1362
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.