ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0016
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 49 49 49
Enerji kJ 203 203 203
Su g 89,02 89,02 89,02
Kül g 1,04 1,04 1,04
Protein g 4,27 4,27 4,27
Azot g 0,67 0,67 0,67
Yağ, toplam g 1,76 1,76 1,76
Karbonhidrat g 3,91 3,91 3,91
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 3,38 3,38 3,38
Tuz mg 129 129 129
Demir, Fe mg 0,03 0,03 0,03
Fosfor, P mg 104 104 104
Kalsiyum, Ca mg 130 130 130
Magnezyum, Mg mg 13 13 13
Potasyum, K mg 189 189 189
Sodyum, Na mg 51 51 51
Çinko, Zn mg 0,39 0,39 0,39
Selenyum, Se µg 1,4 1,4 1,4
Tiamin mg 0,047 0,047 0,047
Riboflavin mg 0,210 0,210 0,210
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,765 0,765 0,765
Niasin mg 0,142 0,142 0,142
B-6 vitamini, toplam mg 0,028 0,028 0,028
Folat, gıda µg 4 4 4
B-12 vitamini µg 0,44 0,44 0,44
A vitamini RE 14 14 14
Retinol µg 14 14 14
D vitamini, IU IU 29 29 29
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,7 0,7 0,7
E vitamini α-TE 0,05 0,05 0,05
E vitamini, IU IU 0,08 0,08 0,08
Alfa-tokoferol mg 0,05 0,05 0,05
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Kolesterol mg 6 6 6
Triptofan mg 37 37 37
Treonin mg 136 136 136
Izolosin mg 160 160 160
Lösin mg 344 344 344
Lizin mg 514 514 514
Metiyonin mg 92 92 92
Sistin mg 44 44 44
Fenilalanin mg 176 176 176
Tirozin mg 171 171 171
Valin mg 174 174 174
Arjinin mg 91 91 91
Histidin mg 103 103 103
Alanin mg 152 152 152
Aspartik asit mg 303 303 303
Glutamik asit mg 753 753 753
Glisin mg 77 77 77
Prolin mg 436 436 436
Serin mg 191 191 191
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.