ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0059
Bilimsel isim :
Pistacia vera L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 600 593 616
Enerji kJ 2511 2483 2576
Su g 4,51 4,38 4,64
Kül g 2,61 2,56 2,64
Protein g 17,64 17,44 17,76
Azot g 3,33 3,29 3,35
Yağ, toplam g 51,15 48,85 55,07
Karbonhidrat g 10,56 4,42 15,38
Lif, toplam diyet g 13,54 11,21 15,92
Lif, suda çözünür g 2,61 1,33 3,73
Lif, suda çözünmeyen g 10,93 9,19 12,19
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 14 10 22
Demir, Fe mg 2,78 1,69 3,27
Fosfor, P mg 470 427 508
Kalsiyum, Ca mg 117 72 140
Magnezyum, Mg mg 127 119 138
Potasyum, K mg 869 812 925
Sodyum, Na mg 6 4 9
Çinko, Zn mg 2,70 2,19 3,95
Selenyum, Se µg 5,4 4,8 6,1
Tiamin mg 0,662 0,584 0,713
Riboflavin mg 0,227 0,210 0,238
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,871 5,535 6,079
Niasin mg 1,406 1,251 1,481
B-6 vitamini, toplam mg 1,613 1,517 1,670
Folat, gıda µg 44 30 58
E vitamini α-TE 1,48 1,30 1,70
E vitamini, IU IU 2,21 1,94 2,53
Alfa-tokoferol mg 1,48 1,30 1,70
Yağ asitleri, toplam doymuş g 5,324 5,100 5,765
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 35,744 34,129 38,648
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 7,783 7,397 8,144
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,039 0,034 0,047
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,049 3,871 4,370
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,020 0,019 0,021
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,070 1,032 1,169
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,087 0,082 0,095
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,039 0,037 0,042
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,021 0,019 0,024
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,257 0,246 0,279
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 35,261 33,662 38,122
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,213 0,205 0,232
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,014 0,009 0,016
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 7,651 7,267 8,002
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,132 0,125 0,142
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 268 257 279
Treonin mg 372 344 388
Izolosin mg 492 455 512
Lösin mg 972 897 1012
Lizin mg 1486 1412 1569
Metiyonin mg 214 200 222
Sistin mg 117 97 134
Fenilalanin mg 720 663 750
Tirozin mg 400 370 415
Valin mg 634 595 661
Arjinin mg 1284 1185 1338
Histidin mg 406 374 423
Alanin mg 575 529 600
Aspartik asit mg 1032 921 1108
Glutamik asit mg 5709 5273 5940
Glisin mg 614 566 640
Prolin mg 572 527 597
Serin mg 943 868 986
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.