ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0010
Bilimsel isim :
Juglans regia L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 679 667 691
Enerji kJ 2842 2789 2892
Su g 3,63 3,41 3,74
Kül g 1,81 1,74 1,87
Protein g 14,57 13,62 15,11
Azot g 2,75 2,57 2,85
Yağ, toplam g 64,82 62,48 67,74
Karbonhidrat g 3,68 0,13 5,84
Lif, toplam diyet g 11,50 9,03 13,26
Lif, suda çözünür g 2,03 0,99 3,44
Lif, suda çözünmeyen g 9,49 5,59 11,43
Tuz mg 8 2 12
Demir, Fe mg 2,34 2,12 2,58
Fosfor, P mg 365 325 395
Kalsiyum, Ca mg 103 90 124
Magnezyum, Mg mg 165 150 179
Potasyum, K mg 437 349 492
Sodyum, Na mg 3 1 5
Çinko, Zn mg 3,00 2,75 3,25
Selenyum, Se µg 3,1 1,2 4,4
Tiamin mg 0,317 0,276 0,368
Riboflavin mg 0,138 0,125 0,156
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 6,982 5,394 8,958
Niasin mg 1,201 1,048 1,418
B-6 vitamini, toplam mg 0,549 0,488 0,636
Folat, gıda µg 64 50 80
E vitamini α-TE 1,19 0,97 1,44
E vitamini, IU IU 1,78 1,45 2,15
Alfa-tokoferol mg 1,19 0,97 1,44
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,432 0,000 15,314
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 8,987 0,000 15,249
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 34,715 0,000 46,225
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,011 0,000 0,030
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,032 0,000 0,085
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,972 3,799 4,126
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,018 0,000 0,032
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 3,629 1,629 11,484
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,037 0,000 0,085
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,021 0,019 0,024
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,045 0,037 0,061
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 10,624 0,368 15,072
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,115 0,106 0,122
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 35,474 31,696 38,182
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 6,184 0,000 8,043
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 347 260 471
Treonin mg 1083 417 1628
Izolosin mg 569 451 672
Lösin mg 967 880 1081
Lizin mg 353 321 377
Metiyonin mg 182 61 283
Sistin mg 114 92 135
Fenilalanin mg 649 560 712
Tirozin mg 449 381 521
Valin mg 655 548 717
Arjinin mg 723 523 902
Histidin mg 538 454 586
Alanin mg 540 414 643
Aspartik asit mg 1381 1292 1504
Glutamik asit mg 2564 2045 3496
Glisin mg 800 741 924
Prolin mg 841 686 1122
Serin mg 1105 829 1294
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.