ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.02.0003
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 180 180 180
Enerji kJ 754 754 754
Su g 65,59 65,59 65,59
Kül g 2,62 2,62 2,62
Protein g 10,50 10,50 10,50
Azot g 1,68 1,68 1,68
Yağ, toplam g 12,28 12,28 12,28
Karbonhidrat g 4,81 4,81 4,81
Lif, toplam diyet g 4,20 4,20 4,20
Lif, suda çözünür g 0,80 0,80 0,80
Lif, suda çözünmeyen g 3,40 3,40 3,40
Tuz mg 2438 2438 2438
Demir, Fe mg 0,89 0,89 0,89
Fosfor, P mg 192 192 192
Kalsiyum, Ca mg 54 54 54
Magnezyum, Mg mg 14 14 14
Potasyum, K mg 187 187 187
Sodyum, Na mg 975 975 975
Çinko, Zn mg 92,00 92,00 92,00
Selenyum, Se µg 9,5 9,5 9,5
Tiamin mg 0,020 0,020 0,020
Riboflavin mg 0,020 0,020 0,020
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,983 1,983 1,983
Niasin mg 0,650 0,650 0,650
B-6 vitamini, toplam mg 0,280 0,280 0,280
B-12 vitamini µg 0,85 0,85 0,85
E vitamini α-TE 0,54 0,54 0,54
E vitamini, IU IU 0,80 0,80 0,80
Alfa-tokoferol mg 0,54 0,54 0,54
Yağ asitleri, toplam doymuş g 5,736 5,736 5,736
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,849 4,849 4,849
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,084 1,084 1,084
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,308 0,308 0,308
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,048 0,048 0,048
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,906 2,906 2,906
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,116 0,116 0,116
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,260 2,260 2,260
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,046 0,046 0,046
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,027 0,027 0,027
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,025 0,025 0,025
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,059 0,059 0,059
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,293 0,293 0,293
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,429 4,429 4,429
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,029 0,029 0,029
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,039 0,039 0,039
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,057 1,057 1,057
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,027 0,027 0,027
Kolesterol mg 30 30 30
Triptofan mg 80 80 80
Treonin mg 447 447 447
Izolosin mg 431 431 431
Lösin mg 831 831 831
Lizin mg 843 843 843
Metiyonin mg 217 217 217
Fenilalanin mg 404 404 404
Tirozin mg 302 302 302
Valin mg 476 476 476
Arjinin mg 716 716 716
Histidin mg 335 335 335
Alanin mg 717 717 717
Aspartik asit mg 977 977 977
Glutamik asit mg 1827 1827 1827
Glisin mg 853 853 853
Prolin mg 467 467 467
Serin mg 590 590 590
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.