ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.02.0004
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 208 208 208
Enerji kJ 870 870 870
Su g 61,32 61,32 61,32
Kül g 2,31 2,31 2,31
Protein g 11,31 11,31 11,31
Azot g 1,81 1,81 1,81
Yağ, toplam g 15,22 15,22 15,22
Karbonhidrat g 3,04 3,04 3,04
Lif, toplam diyet g 6,80 6,80 6,80
Lif, suda çözünür g 1,00 1,00 1,00
Lif, suda çözünmeyen g 5,80 5,80 5,80
Tuz mg 2015 2015 2015
Demir, Fe mg 4,01 4,01 4,01
Fosfor, P mg 173 173 173
Kalsiyum, Ca mg 44 44 44
Magnezyum, Mg mg 28 28 28
Potasyum, K mg 286 286 286
Sodyum, Na mg 806 806 806
Çinko, Zn mg 1,43 1,43 1,43
Selenyum, Se µg 9,8 9,8 9,8
Tiamin mg 0,060 0,060 0,060
Riboflavin mg 0,040 0,040 0,040
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,183 5,183 5,183
Niasin mg 3,800 3,800 3,800
B-6 vitamini, toplam mg 0,230 0,230 0,230
B-12 vitamini µg 0,22 0,22 0,22
E vitamini α-TE 0,19 0,19 0,19
E vitamini, IU IU 0,28 0,28 0,28
Alfa-tokoferol mg 0,19 0,19 0,19
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,305 4,305 4,305
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,883 5,883 5,883
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 4,304 4,304 4,304
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,110 0,110 0,110
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,955 2,955 2,955
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,041 0,041 0,041
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,142 1,142 1,142
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,482 0,482 0,482
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,330 5,330 5,330
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,052 0,052 0,052
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 3,960 3,960 3,960
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,309 0,309 0,309
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,035 0,035 0,035
Kolesterol mg 62 62 62
Triptofan mg 83 83 83
Treonin mg 392 392 392
Izolosin mg 418 418 418
Lösin mg 753 753 753
Lizin mg 801 801 801
Metiyonin mg 201 201 201
Fenilalanin mg 446 446 446
Tirozin mg 278 278 278
Valin mg 467 467 467
Arjinin mg 555 555 555
Histidin mg 234 234 234
Alanin mg 557 557 557
Aspartik asit mg 887 887 887
Glutamik asit mg 1578 1578 1578
Glisin mg 634 634 634
Prolin mg 474 474 474
Serin mg 582 582 582
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.