ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0024
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9500
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 265 265 265
Enerji kJ 1109 1109 1109
Su g 58,37 58,37 58,37
Kül g 4,14 4,14 4,14
Protein g 12,95 12,95 12,95
Azot g 2,03 2,03 2,03
Yağ, toplam g 23,00 23,00 23,00
Karbonhidrat g 1,54 1,54 1,54
Tuz mg 2458 2458 2458
Demir, Fe mg 0,16 0,16 0,16
Fosfor, P mg 655 655 655
Kalsiyum, Ca mg 458 458 458
Magnezyum, Mg mg 18 18 18
Potasyum, K mg 108 108 108
Sodyum, Na mg 983 983 983
Çinko, Zn mg 1,59 1,59 1,59
Selenyum, Se µg 10,0 10,0 10,0
Tiamin mg 0,040 0,040 0,040
Riboflavin mg 0,120 0,120 0,120
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,227 2,227 2,227
Niasin mg 0,660 0,660 0,660
B-6 vitamini, toplam mg 0,260 0,260 0,260
A vitamini RE 298 298 298
Retinol µg 298 298 298
E vitamini α-TE 0,65 0,65 0,65
E vitamini, IU IU 0,97 0,97 0,97
Alfa-tokoferol mg 0,65 0,65 0,65
K-2 vitamini µg 6,4 6,4 6,4
Yağ asitleri, toplam doymuş g 15,267 15,267 15,267
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,937 5,937 5,937
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,588 0,588 0,588
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,532 0,532 0,532
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,399 0,399 0,399
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,249 0,249 0,249
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,596 0,596 0,596
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,780 0,780 0,780
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 2,591 2,591 2,591
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,257 0,257 0,257
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 7,415 7,415 7,415
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,116 0,116 0,116
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,310 2,310 2,310
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,022 0,022 0,022
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,227 0,227 0,227
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,326 0,326 0,326
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,384 5,384 5,384
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,502 0,502 0,502
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,087 0,087 0,087
Triptofan mg 94 94 94
Treonin mg 509 509 509
Izolosin mg 639 639 639
Lösin mg 1235 1235 1235
Lizin mg 913 913 913
Metiyonin mg 387 387 387
Fenilalanin mg 704 704 704
Tirozin mg 698 698 698
Valin mg 781 781 781
Arjinin mg 458 458 458
Histidin mg 408 408 408
Alanin mg 401 401 401
Aspartik asit mg 933 933 933
Glutamik asit mg 3011 3011 3011
Glisin mg 253 253 253
Prolin mg 858 858 858
Serin mg 901 901 901
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.