ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0010
Bilimsel isim :
Corylus avellena L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 646 624 666
Enerji kJ 2701 2609 2788
Su g 2,97 2,08 3,88
Kül g 2,39 2,31 2,47
Protein g 14,24 14,05 14,36
Azot g 2,69 2,65 2,71
Yağ, toplam g 59,58 56,50 62,76
Karbonhidrat g 5,36 3,80 6,34
Lif, toplam diyet g 15,47 14,69 16,86
Lif, suda çözünür g 1,77 1,22 2,42
Lif, suda çözünmeyen g 13,70 12,63 14,44
Sakaroz g 1,50 0,29 2,71
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,11 0,00 0,22
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 6 3 10
Demir, Fe mg 3,22 2,69 4,23
Fosfor, P mg 318 283 342
Kalsiyum, Ca mg 142 106 182
Magnezyum, Mg mg 149 136 156
Potasyum, K mg 593 547 640
Sodyum, Na mg 3 1 4
Çinko, Zn mg 2,18 1,85 2,44
Selenyum, Se µg 2,5 1,6 4,3
Tiamin mg 0,605 0,542 0,664
Riboflavin mg 0,136 0,117 0,147
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,742 4,381 7,877
Niasin mg 1,792 1,743 1,866
B-6 vitamini, toplam mg 0,515 0,423 0,624
Folat, gıda µg 98 66 126
E vitamini α-TE 23,65 19,27 27,54
E vitamini, IU IU 35,24 28,71 41,03
Alfa-tokoferol mg 23,65 19,27 27,54
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,788 0,000 6,102
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 35,803 0,000 49,007
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 3,383 0,000 4,818
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,012 0,000 0,036
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,035 0,011 0,078
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,458 2,965 4,230
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,029 0,023 0,036
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,441 1,296 1,632
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,063 0,054 0,072
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,007 0,000 0,012
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,006 0,000 0,018
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,088 0,076 0,102
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 47,573 45,221 48,821
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,077 0,070 0,084
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 4,441 4,170 4,728
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,069 0,049 0,090
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 237 158 368
Treonin mg 251 179 441
Izolosin mg 348 310 444
Lösin mg 695 588 926
Lizin mg 671 442 1169
Metiyonin mg 151 117 220
Sistin mg 182 97 293
Fenilalanin mg 501 417 628
Tirozin mg 295 253 361
Valin mg 418 357 566
Arjinin mg 690 383 821
Histidin mg 282 238 404
Alanin mg 358 324 434
Aspartik asit mg 2441 1336 3137
Glutamik asit mg 4768 3041 5382
Glisin mg 423 325 654
Prolin mg 473 283 931
Serin mg 452 313 638
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.