ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.02.0005
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 395 395 395
Enerji kJ 1651 1651 1651
Su g 41,60 41,60 41,60
Kül g 1,71 1,71 1,71
Protein g 15,81 15,81 15,81
Azot g 2,53 2,53 2,53
Yağ, toplam g 35,06 35,06 35,06
Karbonhidrat g 2,12 2,12 2,12
Lif, toplam diyet g 3,70 3,70 3,70
Lif, suda çözünür g 0,10 0,10 0,10
Lif, suda çözünmeyen g 3,60 3,60 3,60
Tuz mg 2178 2178 2178
Demir, Fe mg 3,11 3,11 3,11
Fosfor, P mg 145 145 145
Kalsiyum, Ca mg 45 45 45
Magnezyum, Mg mg 20 20 20
Potasyum, K mg 250 250 250
Sodyum, Na mg 871 871 871
Çinko, Zn mg 2,76 2,76 2,76
Selenyum, Se µg 7,2 7,2 7,2
Tiamin mg 0,040 0,040 0,040
Riboflavin mg 0,090 0,090 0,090
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,527 2,527 2,527
Niasin mg 0,910 0,910 0,910
B-6 vitamini, toplam mg 0,320 0,320 0,320
B-12 vitamini µg 0,61 0,61 0,61
E vitamini α-TE 0,66 0,66 0,66
E vitamini, IU IU 0,98 0,98 0,98
Alfa-tokoferol mg 0,66 0,66 0,66
Yağ asitleri, toplam doymuş g 18,277 18,277 18,277
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 13,982 13,982 13,982
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,059 1,059 1,059
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 1,002 1,002 1,002
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,162 0,162 0,162
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 8,759 8,759 8,759
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,418 0,418 0,418
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 7,842 7,842 7,842
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,066 0,066 0,066
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,174 0,174 0,174
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,834 0,834 0,834
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 12,911 12,911 12,911
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,061 0,061 0,061
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,907 0,907 0,907
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,095 0,095 0,095
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,044 0,044 0,044
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,013 0,013 0,013
Kolesterol mg 44 44 44
Triptofan mg 97 97 97
Treonin mg 526 526 526
Izolosin mg 498 498 498
Lösin mg 954 954 954
Lizin mg 1084 1084 1084
Metiyonin mg 259 259 259
Fenilalanin mg 480 480 480
Tirozin mg 340 340 340
Valin mg 600 600 600
Arjinin mg 838 838 838
Histidin mg 403 403 403
Alanin mg 851 851 851
Aspartik asit mg 1141 1141 1141
Glutamik asit mg 2030 2030 2030
Glisin mg 1016 1016 1016
Prolin mg 682 682 682
Serin mg 614 614 614
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.