ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.02.0008
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 367 367 367
Enerji kJ 1535 1535 1535
Su g 43,75 43,75 43,75
Kül g 2,42 2,42 2,42
Protein g 14,56 14,56 14,56
Azot g 2,33 2,33 2,33
Yağ, toplam g 32,77 32,77 32,77
Karbonhidrat g 0,30 0,30 0,30
Lif, toplam diyet g 6,20 6,20 6,20
Lif, suda çözünür g 0,40 0,40 0,40
Lif, suda çözünmeyen g 5,80 5,80 5,80
Tuz mg 2253 2253 2253
Demir, Fe mg 1,13 1,13 1,13
Fosfor, P mg 204 204 204
Kalsiyum, Ca mg 96 96 96
Magnezyum, Mg mg 14 14 14
Potasyum, K mg 183 183 183
Sodyum, Na mg 901 901 901
Çinko, Zn mg 0,62 0,62 0,62
Selenyum, Se µg 10,9 10,9 10,9
Tiamin mg 0,080 0,080 0,080
Riboflavin mg 0,060 0,060 0,060
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 3,173 3,173 3,173
Niasin mg 1,690 1,690 1,690
B-6 vitamini, toplam mg 0,270 0,270 0,270
B-12 vitamini µg 0,72 0,72 0,72
E vitamini α-TE 0,28 0,28 0,28
E vitamini, IU IU 0,42 0,42 0,42
Alfa-tokoferol mg 0,28 0,28 0,28
Yağ asitleri, toplam doymuş g 17,227 17,227 17,227
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 10,189 10,189 10,189
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 3,740 3,740 3,740
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,747 0,747 0,747
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,129 0,129 0,129
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 7,522 7,522 7,522
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,371 0,371 0,371
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 8,343 8,343 8,343
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,077 0,077 0,077
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,054 0,054 0,054
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,428 0,428 0,428
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 9,494 9,494 9,494
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,157 0,157 0,157
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,056 0,056 0,056
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 3,400 3,400 3,400
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,269 0,269 0,269
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,050 0,050 0,050
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,022 0,022 0,022
Kolesterol mg 38 38 38
Triptofan mg 89 89 89
Treonin mg 556 556 556
Izolosin mg 586 586 586
Lösin mg 1025 1025 1025
Lizin mg 1124 1124 1124
Metiyonin mg 279 279 279
Fenilalanin mg 585 585 585
Tirozin mg 353 353 353
Valin mg 640 640 640
Arjinin mg 751 751 751
Histidin mg 388 388 388
Alanin mg 820 820 820
Aspartik asit mg 1271 1271 1271
Glutamik asit mg 2144 2144 2144
Glisin mg 842 842 842
Prolin mg 599 599 599
Serin mg 715 715 715
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.