ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.02.0011
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 111 111 111
Enerji kJ 463 463 463
Su g 72,90 72,90 72,90
Kül g 2,11 2,11 2,11
Protein g 13,81 13,81 13,81
Azot g 2,21 2,21 2,21
Yağ, toplam g 3,52 3,52 3,52
Karbonhidrat g 4,16 4,16 4,16
Lif, toplam diyet g 3,50 3,50 3,50
Lif, suda çözünür g 0,80 0,80 0,80
Lif, suda çözünmeyen g 2,70 2,70 2,70
Tuz mg 1558 1558 1558
Demir, Fe mg 1,53 1,53 1,53
Fosfor, P mg 112 112 112
Kalsiyum, Ca mg 20 20 20
Magnezyum, Mg mg 18 18 18
Potasyum, K mg 229 229 229
Sodyum, Na mg 623 623 623
Çinko, Zn mg 2,49 2,49 2,49
Selenyum, Se µg 6,0 6,0 6,0
Tiamin mg 0,020 0,020 0,020
Riboflavin mg 0,030 0,030 0,030
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,497 5,497 5,497
Niasin mg 3,680 3,680 3,680
B-6 vitamini, toplam mg 0,300 0,300 0,300
B-12 vitamini µg 0,54 0,54 0,54
E vitamini α-TE 0,53 0,53 0,53
E vitamini, IU IU 0,79 0,79 0,79
Alfa-tokoferol mg 0,53 0,53 0,53
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,803 1,803 1,803
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,436 1,436 1,436
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,112 0,112 0,112
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,001 0,001 0,001
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,002 0,002 0,002
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,091 0,091 0,091
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,018 0,018 0,018
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,923 0,923 0,923
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,042 0,042 0,042
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,721 0,721 0,721
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,004 0,004 0,004
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,017 0,017 0,017
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,093 0,093 0,093
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,303 1,303 1,303
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,017 0,017 0,017
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,095 0,095 0,095
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,011 0,011 0,011
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,006 0,006 0,006
Kolesterol mg 29 29 29
Triptofan mg 109 109 109
Treonin mg 455 455 455
Izolosin mg 483 483 483
Lösin mg 875 875 875
Lizin mg 935 935 935
Metiyonin mg 252 252 252
Fenilalanin mg 497 497 497
Tirozin mg 328 328 328
Valin mg 525 525 525
Arjinin mg 704 704 704
Histidin mg 335 335 335
Alanin mg 680 680 680
Aspartik asit mg 1034 1034 1034
Glutamik asit mg 1875 1875 1875
Glisin mg 607 607 607
Prolin mg 415 415 415
Serin mg 566 566 566
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.