ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.02.0010
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 193 193 193
Enerji kJ 809 809 809
Su g 62,42 62,42 62,42
Kül g 1,56 1,56 1,56
Protein g 14,13 14,13 14,13
Azot g 2,26 2,26 2,26
Yağ, toplam g 12,04 12,04 12,04
Karbonhidrat g 4,36 4,36 4,36
Lif, toplam diyet g 5,50 5,50 5,50
Lif, suda çözünür g 0,25 0,25 0,25
Lif, suda çözünmeyen g 5,25 5,25 5,25
Tuz mg 2440 2440 2440
Demir, Fe mg 1,94 1,94 1,94
Fosfor, P mg 213 213 213
Kalsiyum, Ca mg 32 32 32
Magnezyum, Mg mg 18 18 18
Potasyum, K mg 338 338 338
Sodyum, Na mg 976 976 976
Çinko, Zn mg 2,45 2,45 2,45
Selenyum, Se µg 10,0 10,0 10,0
Tiamin mg 0,040 0,040 0,040
Riboflavin mg 0,070 0,070 0,070
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 3,577 3,577 3,577
Niasin mg 1,860 1,860 1,860
B-6 vitamini, toplam mg 0,310 0,310 0,310
B-12 vitamini µg 0,98 0,98 0,98
E vitamini α-TE 0,27 0,27 0,27
E vitamini, IU IU 0,40 0,40 0,40
Alfa-tokoferol mg 0,27 0,27 0,27
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,159 6,159 6,159
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,932 4,932 4,932
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,343 0,343 0,343
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,014 0,014 0,014
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,479 0,479 0,479
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,071 0,071 0,071
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,183 3,183 3,183
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,130 0,130 0,130
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,257 2,257 2,257
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,095 0,095 0,095
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,390 0,390 0,390
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,433 4,433 4,433
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,015 0,015 0,015
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,304 0,304 0,304
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,026 0,026 0,026
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,013 0,013 0,013
Kolesterol mg 43 43 43
Triptofan mg 103 103 103
Treonin mg 27 27 27
Izolosin mg 11 11 11
Lösin mg 11 11 11
Lizin mg 1236 1236 1236
Metiyonin mg 29 29 29
Fenilalanin mg 794 794 794
Tirozin mg 458 458 458
Valin mg 220 220 220
Arjinin mg 907 907 907
Histidin mg 433 433 433
Alanin mg 932 932 932
Aspartik asit mg 1302 1302 1302
Glutamik asit mg 2454 2454 2454
Glisin mg 359 359 359
Prolin mg 759 759 759
Serin mg 676 676 676
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.