ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0009
Bilimsel isim :
Mugil soiuy (Basilewsky, 1855)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 81 76 83
Enerji kJ 337 319 348
Su g 78,86 78,14 80,28
Kül g 1,25 1,16 1,43
Protein g 18,53 17,81 19,31
Azot g 2,96 2,85 3,09
Yağ, toplam g 0,73 0,21 1,09
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 117 115 118
Demir, Fe mg 2,49 2,30 2,68
Fosfor, P mg 207 191 223
Kalsiyum, Ca mg 145 141 148
Magnezyum, Mg mg 438 434 441
Potasyum, K mg 720 698 742
Sodyum, Na mg 47 46 47
Çinko, Zn mg 4,85 4,82 4,88
Iyot, I µg 29,65 26,41 33,19
Selenyum, Se µg 14,9 5,6 22,1
Tiamin mg 0,083 0,052 0,111
Riboflavin mg 0,082 0,069 0,099
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,506 9,797 11,202
Niasin mg 6,069 5,351 6,881
B-6 vitamini, toplam mg 0,416 0,379 0,463
B-12 vitamini µg 3,92 2,64 4,81
A vitamini RE 14 8 22
Retinol µg 14 8 22
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,156 0,060 0,238
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,215 0,076 0,310
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,093 0,010 0,145
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,025 0,010 0,037
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,097 0,034 0,149
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,009 0,003 0,015
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,014 0,003 0,024
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,006 0,001 0,012
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,005 0,002 0,009
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,119 0,051 0,171
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,049 0,013 0,081
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,039 0,011 0,061
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,005 0,001 0,010
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,002 0,000 0,004
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,011 0,002 0,019
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,006 0,001 0,009
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,003 0,001 0,007
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,011 0,001 0,018
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,033 0,004 0,057
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,029 0,002 0,048
Kolesterol mg 58 57 60
Triptofan mg 266 259 273
Treonin mg 1422 1063 1733
Izolosin mg 697 657 780
Lösin mg 1306 1137 1757
Lizin mg 1712 1460 2095
Metiyonin mg 541 449 669
Sistin mg 238 151 362
Fenilalanin mg 681 571 901
Tirozin mg 689 443 813
Valin mg 750 644 812
Arjinin mg 633 273 1167
Histidin mg 783 495 1039
Alanin mg 1262 1085 1480
Aspartik asit mg 1691 1262 2065
Glutamik asit mg 2325 2210 2389
Glisin mg 1062 850 1319
Prolin mg 807 477 1165
Serin mg 897 796 993
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.