ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
07.01.0006
Bilimsel isim :
Sesamum indicum L.
Yöresel isim :
Künçü, Künçüt
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 576 568 587
Enerji kJ 2409 2378 2454
Su g 4,41 4,28 4,58
Kül g 5,68 5,62 5,77
Protein g 16,81 13,94 17,60
Azot g 3,17 2,63 3,32
Yağ, toplam g 51,20 50,32 53,27
Karbonhidrat g 2,01 -1,75 4,83
Lif, toplam diyet g 19,88 16,92 23,22
Lif, suda çözünür g 2,75 0,96 4,91
Lif, suda çözünmeyen g 17,13 15,96 18,31
Nişasta g 2,22 0,00 5,16
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 266 10 507
Demir, Fe mg 44,70 6,63 97,91
Fosfor, P mg 574 491 632
Kalsiyum, Ca mg 693 197 1133
Magnezyum, Mg mg 290 128 361
Potasyum, K mg 500 410 705
Sodyum, Na mg 106 4 203
Çinko, Zn mg 5,13 3,84 5,49
Selenyum, Se µg 40,8 22,8 51,7
Tiamin mg 0,597 0,485 0,760
Riboflavin mg 0,253 0,206 0,284
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 12,681 11,898 14,147
Niasin mg 6,793 6,713 6,862
B-6 vitamini, toplam mg 0,836 0,765 0,939
Folat, gıda µg 64 46 88
E vitamini α-TE 1,44 1,22 1,60
E vitamini, IU IU 2,14 1,82 2,38
Alfa-tokoferol mg 1,44 1,22 1,60
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,020 0,000 7,296
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 17,791 0,000 21,650
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 16,661 0,000 20,324
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,136 4,100 4,203
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,022 0,000 0,029
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,652 2,635 2,670
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,306 0,300 0,308
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,069 0,054 0,078
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,039 0,038 0,039
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,040 0,000 0,054
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 21,239 21,056 21,533
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,071 0,064 0,087
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 19,874 19,607 20,193
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,118 0,102 0,132
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 353 302 443
Treonin mg 448 303 548
Izolosin mg 682 476 771
Lösin mg 1266 843 1447
Lizin mg 960 405 1229
Metiyonin mg 353 249 424
Sistin mg 137 103 184
Fenilalanin mg 910 563 1096
Tirozin mg 626 425 735
Valin mg 853 557 1009
Arjinin mg 878 603 1049
Histidin mg 422 274 511
Alanin mg 791 569 877
Aspartik asit mg 1028 570 1206
Glutamik asit mg 3218 2561 3987
Glisin mg 860 653 955
Prolin mg 905 500 1192
Serin mg 673 412 817
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.